Křovinořez Garden King - Tv products



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 231.226 (?) 
22.5.2009 7:06

ten kroviňák využijete aj po celý rok aj za plotom... ak je tam pole /teda bolo / tak aj za plotom rastie plevel... a by vám nezarastal do plota tak ho treba občas aspoň nahrubo posekať... pokial tam neprídu nový susedia... niekedy aj prístupová cesta pekne zarastie pokial sa neurobia prístupové cesty aj s terénnymi úpravami... takže bude hodne používaný... preto som napr. spomínal tie široké riaditka... je velký rozdiel aj ked iba na pol hodinu držať ruky v neprirodzenej polohe alebo v pohodlnej polohe... najlepšie by bolo si to vyskúšať u niekoho známeho alebo u suseda... kto neskúsil nevie posúdiť... a je to stroj na niekolko rokov... nie iba na dnes požičať a vráťiť...   Juraj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 50.196 (?), 30.5.2009 22:20

Jsem nový majitel křovinořezu Garden King, vyzkoušel jsem strunu i nůž, oboje bez problému, přikoupil jsem si ještě pilový kotouč a vyzkoušel ho na kmínku 10cm (v popisu uvádí možnost řezu až 15 cm), pila se při řezu hned zastavovala, i když jsem držel vysoké otáčky (prokluzovala spojka)  a raději jsem řezání nechal. Mám pocit, že na toto uvedený křovinořez není..a dodávaná pila také nic moc, tupé zuby, malý rozvor..Má někdo zkušenost s používáním pilového kotouče?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 30.5.2009 22:56

Jestli máte ten s výkonem 0,75kW(25,4ccm), tak se podívejte na profi stroje, jaké mají výkony a jaké průměry řezání stromků jsou doporučovány. 15 cm s tímto výkonem je prostě nesmysl a je to hlavně prodejní finta. Pokud chcete, aby Vám nějaký čas tato parodie na křovinořez vydržela, a v první řadě úhlový převod a spojka, tak tam pilový kotouč raději nedávejte a nepřetěžujte stroj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.51 (?), 12.6.2009 9:44

Toto vlákno bylo i pro ě užitečné, právě se rozhoduji koupit křovinořez a jak jinak, je u mě jeden z rozhodujících faktorů cena. A docela rád sem si přečetl, že s tímtro strojem tady už někdo seká 4 roky a stroj funguje a drží. Jen tak pro zajímavost, já si koupil asi před 5 lety u Mountfieldu elektrický vyžínač, a po půl roce občasného sekání se totálně vypálil elektromotor. Takže si myslím, že na občasné sekání a vyřezávání malých náletů (kmínek cca 1-2 cm) bude tento stroj dostačující, zejména potom ten trojcípí nůž. Ještě mě napadlo, dokupovali jste si k tomuto ještě nějaký chránič oči nebo celého obličeje?

Děkuju. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.51 (?), 12.6.2009 10:21

Z jedné stránky sem si stáhl popis tohoto produktu a jak se můžete dočíst níže, součástí by měl být i popruh přes rameno (někdo tady v dřívějším příspěvku psal, že součástí není).

 

Křovinořez
Křovinořez nebo také motorová kosa je zahradní stroj, který velmi ulehčí práci při řadě zdlouhavých a úmorných činností, které jste předtím vykonávali ručně.

Křovinořez prošel dlouhým procesem vylepšování až do dnešní podoby. Je navrhnut tak, aby mohl vykonávat práci co nejefektivněji, s co nejmenší námahou a co nejrychleji. Nabízený křovinořez značky Garden King je lehký, výkonný a dobře vyvážený.

Křovinořez a použití:
Křovinořez se využívá k vyžínání trávy, plevele, podrostů a vyřezávání křoví a menších stromů do průměru cca 15cm. Křovinořez si však najde praktické uplatnění i při plnění mnohých dalších úkolů v okolí parků a záhrad, domů, chat atd.


Křovinořez - popis vybavení:
- elektronický zapalovací systém
- žací nůž se 3 zuby, ochranný kryt řezacího nástroje
- strunová hlava, palivová nádrž
- popruh přes rameno pro snadnější manipulaci
- spalovací motor o výkonu 0,75 kW
Pro vyřezávání křoví a menších stromů doporučujeme ke křovinořezu dokoupit praktický nástavec PILA (průměr 255 mm, 80 zubů) za 299 Kč.

Na křovinožez poskytujeme záruku 24 měsíců.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.51 (?), 12.6.2009 10:23

Tak sem celé dopoledne o tomto přístroji přemýšlel, a díky příspěvkům tady výše od užvatelů, do toho asi půjdu. Za cenu 2900,-  včetně dopravy zdarma to asi nebude nejhorší kup, a je to i s možností za 290 kč si přikoupit tu pilku.

Tak díky všem co se tu podělili o své zkušenosti s tímto křovinořezem.

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.6.2009 11:32

Martine, nechci vás odrazovat, navádět k jiným značkám, ALE, uvědomte si zásadní rozdíl. Vyžínač x křovinořez. To je jako osobák, sedan a kamion s návěsem! První reklamní trik spočívá v názvu křovinořez, popis s možností pokácet kmeny o průměru až 15 cm, je druhý trik (podobný lištám 55 cm na "zaručených" Huskvarna 395 XP pilách). Obsah a výkon odpovídá kategorii vyžínačů, tedy strojů určených pro vyžínání (pravidelné), nízké trávy, zejména po vysekání ostatní plochy sekačkou. Použití 80-ti zubového, či jiného pilového kotouče, je doporučeno při použití kovové opěry místo krytu nástroje, protože je nutno přidržet nástroj, o tento kryt tlakem nohy, v řezu. Věřte ráz při najetí kotoučem do dřeva takového kmenu, je velký a obsluha má co dělat, aby ji to nenamotalo na kmen, zejména u výkonného stroje. Domnívám se, že tato dimenze vzešla pouze z dělení typu školení pro obsluhy pil, kde je hranicí kácení do 15 cm a nad 15 cm průměru! A certifikáty CE, TUV a ISO 9001, ty dá výrobce z PRC na výrobek dle požadavku zákazníka, nikoliv po skutečné certifikaci! Je to obsahem nabídky většiny těchto výrobců. Rozhodnete-li se však přeci jen pro nákup, přeji vám spokojenou a bezporuchovou práci. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.51 (?), 12.6.2009 11:57

Víte, já tento křovinořez chci používat jen okolo baráku a zahrady, a to pro vysekávání těch částí, kam se normální motorovou sekačkou s pojezdem nedostanu. Zejmána jde o malé náletové jasany (průměr do cca 2 cm) a malé výhonky stromů švestek (taktéž do průměru cca 2 cm). Samozřejmě je mi jasné, že TV produkt výrobky nejsou vždy to pravé ořechové, proto sem také hledal recenze od "skutečných" uživatelů. A popravdě řečeno, mě jejich názory velice mile překvapily. Snad jen mě to odradilo od koupení pilky. Ale na normální vyžínání strunou a občasné vyřezávání malých náletů snad ten trojnůž bude dobrý. Cena je velice příznivá, a pokud budete vědět o nějakém "konkurenčním" produktu, který se nebude tvářit jako že je z TVshopu, a bude za nějakou přijaktelnou cenu, budu jen rád, pokud sem někdo dáte nějaký typ. Děkuju.

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.51 (?), 12.6.2009 11:59

A ještě k těm certifikátům, nemyslím si, že by kdokoliv mohl k výrobku přiložit značku, že výrobek byl certifikován.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.169 (?), 12.6.2009 14:06

Křoviňák s výkonem 0,75 kW NIKDY nemůže uříznout 15 cm stromek. Jen chlupy ve dřevě v řezu kotouč zastaví. Já mám na křoviňáku 43 ccm tento kotouč a nad 7 - 8 cm je to již trápení. Nikdy totiž nedojde k prořezu v konstantní rovině a dřevo kotouč jako brzda sevře/ nemluvím o sevření v pravém smyslu slova/ a je nutno z řezu vyjet a znovu pižlat. Dost často se kotoučem chytne o zem a tak dále trpí ostrost kotouče, což problém jen prohlubuje.

Ivan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika