Karburátor s jedním šroubem - seřízení



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 163.90 (?) 
25.8.2020 12:31

Takže po letech se vracím k mému tématu. Už jsem to psal ve vlákně ke křovinořezu.

Buď jsem měl štěstí na vadné karburátory nebo je to jejich vlastnost, ale měl jsem celkem 2 křovinořezy se stejným karbecem a oba se projevovaly stejně. Po důkladném zahřátí stroje (a prohřátí karburátoru), tak minimálně 10-15 minut práce začal být problém se směsí a motor nejprve ztrácel výkon a pak i chcípl. Když jsem zkusil poštelovat karburátor, tak zase běžel, ale nebylo to nikdy ono.

Prostě zahřátím se vždy samovolně rozšteluje. Koupil jsem i malý šroubovák na seřízení jehly šoupátka (nahoře), ale nikdy se to nepovedlo seřídit tak, aby to nehaprovalo.

Takže řešení poslední z možných - koupě originálu WALBRO, které nemá žádný seřizovací šroubek. Výsledek? SUPER!!! Motor konečně běží tak jak má a je úplně jedno jestli je studený, trochu zahřátý nebo běží hodinu v kuse v letním pařáku. Jeho teplota se nijak na funkci neprojevuje - ta je vždy 100%.

Myslím si, že tento typ karburátoru se číňanům moc nepovedl. Jiné typy na silnější motory, které už mají 2 standardí seřizovací šrouby L a H, zřejmě fungují. Mám jeden takový (čínský) v motorové pile a tam funguje naprosto bez závad - zahřátí jeho funkci neovlivňuje.

Je možné, že jsem měl jen smůlu na 2 aušusy, ale asi tom něco bude, protože i prodejci čínské zahradní techniky na svoje lepší (byť pořád hobby čínské) stroje dávají karburátory WALBRO.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika