Jakou sekačku z těchto tří favoritů?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 216.69 (?) 
20.8.2013 10:01
Já jsem pořídil sekačku Honda hrg před 3 roky. Moc nerozumím některým negativním příspěvkům v této diskuzi. Jsem s ní hodně spokojenej. Z mého pohledu seká velmi dobře a čistě (nezůstávají žádné "chlupy"), není nějak hlučná, spotřeba taky dobrá. Můžu sekat i za mokra, takže nemusím vyloženě plánovat sekání na sucho. Stále sice jiné peníze než od jiných firem, ale já osobně jsem za ty peníze získal to, co jsem chtěl a nemůžu říct nic proti. Věřím, ale že se občas může někomu vyskytnout nějaký šotek.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 227.2 (?), 20.8.2013 13:20

Z vyberu tech tri sekacek bych veril Honde, s Hondou mam velice dobrou zkusenost, az tedy na to, ze financne nebyva z levnych.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
VM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 201.254 (?), 20.8.2013 21:38

Stejně jsem uvažoval i já a přibral do rozhodování Vikinga a chrochtám ve srovnání s předešlou sekačkou od Monufieldu. Tu jsem u nich koupil před 15-ti leta za 17000,- (v té době špička) dnes už prorezlo šasi. Dnes je jiná doba. Viking je lehounký a motor má přebytek výkonu. Téměř nevyužívám pojezd jak to krásně lehce jde tlačit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 153.234 (?), 4.5.2014 11:14

Ahoj všem - abych nezapleveloval diskuzi novými vlákny, dovoluji si položit svůj dotaz zde: 

Situace - částečně rovný a částečně svažitý pozemek o rozloze 7500 m2, z toho pravidelně sekáno cca 2500 m2, zbytek přiležitostně několikrát do roka buď bubnovou sekačkou nebo eventuálně novým adeptem na který se dotazuji. 

Předem výběru ještě nastíním základní úvahu: sekačka či traktůrek. Pokud bych nebyl omezený financemi volil bych jednoznačně kvalitní traktůrek pokud možno 4x4 - mlsně pokukuji po (Starjet Exclusive 4x4 AJ 102-23, bohužel 160 000 je pro mě příliš mnoho). Než koupit traktůrek za nějakých 50-60 000 a být naštvaný na špatnou kvalitu sečení i stroje, tak raději volím špičkovou sekačku s pojezdem. 

V podstatě vybírám z totožných modelů jako zakladatel vlákna + jsem přidal více variant: 

Honda HRX 537 C2 HYEA - 28 190 Kč
Klady – hydrostatický pojezd, dva nože, spojka nože, záruka 5 let,
Zápory – cena, drahé ND, plastový skelet,
Resume: asi nejlepší varianta, ale také výrazně nejdražší

Honda, DeLUXE, HRX 537 C2 VKEA - 22 990 Kč
Klady –  dva nože, spojka nože, záruka 5 let, variátor
Zápory – drahé ND, plastový skelet,
Resume: cenově přijatelná, 

AL-KO Power Line 5300 BRVC  - 24 990 Kč
Klady – spojka nože, dvojitá ložiska všech kol, hliníkové šasi, velká zadní kola
Zápory –? 

AL-KO Power Line 5300 BRV 21 990
Klady – velmi dobré hodnocení dtest, dvojitá ložiska všech kol,  hliníkové šasi, velká zadní kola
Zápory –?

Stiga Excel 55 S4Q H - 21 500 Kč
Klady – velmi dobré hodnocení dtest, ložiska všech kol, velká zadní kola
Zápory – plechové šasi,

Stiga Turbo PRO 55 4S - 19 990 Kč
Klady – dvojitá ložiska všech kol, hliníkové šasi,
Zápory –?

Uvítám pokud možno praktické zkušenosti majitelů - zejména sečení mokré, případně přerostlé trávy a zkušenosti s mulčováním a sběrem listí, plnění koše, životnost, servis.

Díky moc

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.6 (?), 4.5.2014 11:28

STIGA má u nás rozšířený servis, Excel disponuje zinkovaným šasi. Ta hliníková Turbo i Excel skvěle sbírají trávu i vlhkou (mají vyhazovací nůž). Honda je zase jako Mercedes, je tichá, neuvěřitelně komfortní v plastu... prostě taková pro náročné, s hydrostatem pak úplně nepřekonatelná :-) Jen ta citlivost motorů Honda na benzín sem tam nadšení někomu zprotiví, jinak mezi sekačkami je to TOP třída. Sbírá opravdu výborně.

AL-KO je sice dobře vypadající a s velmi dobrými vlastnostmi, ale ze zde popisovaných značek má rozhodně nejslabší servis co se týče zastoupení. Proto bych si raději pořídil Hondu nebo Stigu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 233.91 (?), 4.5.2014 16:22

Zdravím, rozhodně bych volil variantu "blbě sedět, než dobře stát", pro uvažovanou plochu bude i komfortní sekačka trápením s údržbou tak rozsáhlé plochy. Za cenu o pár k víc koupíte třeba jen jednonožový reidr s hliníkovým šasi a třeba i stoloitrovým košem. Zvažte znovu své rozhodnutí, vím o čem to je, stál jsem před stejným problémem.  Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 140.103 (?), 4.5.2014 19:55

Mám několik měsíců Alko 5300BRCV a jak se tady někdo snaží namluvit, že je to sekačka horší než honda, není to pravda. Co se týče servisu nevím, ještě se mi neporouchala, ale asi by na ni nedávali 6 let záruku, kdyby nebyla spolehlivá. Jako jediná má tato sekačka vyosené šasí a perfektně vyhazuje, tunel se ucpe jen při sekání mokré husté 40cm trávy, když mám rychlejší pojezd, jiinak vyhazuje na jedničku a s normální 25cm trávou se popasuje absolutně perfektně, spojka nože velmi šikovná věc, velké kolečka dovolují na rovince krásně sekačku ovládat a sekat i bez pojezdu aniž by to člověka unavovalo, na to, že má 40,5Kg je velmi obratná.

Závěr: několikaletou spolehlivost nemohu posoudit, ale co se týče ovládání, jedná se o absolutní špičku, variátor pojezdu, spojka nože, vyosené šasí pro výborný výhoz, velice jednoduché rychlé a efektivní nastavení výšky sečení, hliníkové šasí, silný motor s easy startem (moje 75 letá máti ji zvládne nastartovat a i s ní sekat, při otáčce sice musí vyvinout fyzickou sílu, ale díky dlouhé výškově nastavitelné rukojeti a tím velké páce dokáže sekačku bezproblémů nadzvednout a otočit. B&S 850E je velmi, velmi tichý a při vypnutém noži si jen potichounku přede, je to výborný stroj a jiný bych nechtěl, jediná slabina této sekačky je odkrytá hřídel ze spodu, pokud by byla zakrytovaná, byla by dokonalá.

Ale jak říká Standa, na takovou plochu už bych uvažoval o tom, že se budu vozit, jelikož píšete, že 160 000 je moc, uvažoval bych na vašem místě o dvoukolové sekačce od Dakru, cenově jste na úplně jiné cifře než u traktůrků a při sekání se díky sedačce vozíte, pokud koupíte nejsilnější stroj z nabídky Dakru FD3 + bubnovku + sedačku budete atakovat 100 000 hranici, ale s klasickou sekačkou bude rychlost neporovnatelná. Se slabší jednoutkou jste na poloviční ceně, ale zase výkon už někdy nemusí stačit, případně se poohlídnout po bazarech. Každopádně pokud jde o prvotní dotaz, pak ALKO 5300BRCV při sekání a ovládání naprostá špička D-test nelhal. Pokud nemáte v plánu přejíždět po pozemku a vyloženě bude sekání jen na jednom místě, možná by šlo vzít i BRC bez spojky nože, ta je dobrá při přejíždění a vysypávání koše, že nemusím vypínat motor, ale zase na druhou stranu, čím víc funkcí, tím víc věcí k porouchání. Popřemýšlejte o tom Dakru, mrkněte na youtube, 7000m už je docela lán. Má to uzávěru a dá se koupit i přídavné kola, pak budete mít 4x4 za polovinu ceny traktůrku :-)


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 115.186 (?), 4.5.2014 22:26

Díky všem za reakce. Musím se přiznat, že neustále váhám mezi traktůrkem a klasickou sekačkou.

Ze zmíněných 7500 m2 se bude sekat pravidelně cca 1000m2 (nejbližší okolí domu) se sběrem trávy a dalších 2000m2 ("obytná zahrada") mulčováním. Zbytek - tedy cca 3500 m2 je sad, kde kvůli včelám a pohodlnosti chci nechat vyrůst vyšší trávu a sekat jen 2x - 3x do roka. Sad můžu posekat starší bubnovou sekačkou, kterou mám ke kultivátoru a která v celku obstojně funguje (mám i sklápěcí vozík na 500kg nákladu). Protože ale nepotřebuji seno, musím trávu ručně shrabat, naložit na vozík a odvézt, případně nasušit na seno a pak uklidit. 

Z hlediska servisu mám paradoxně nejdál hondu. Stigu i Alko mám do 10km od bydliště. Co se Alko 5300 BRV(C) týče, tak D-testu věřím - odebírám :-)

Kdybych musel sekat pravidelně celých 7500m2 tak neváhám a jednoznačně traktůrek. Protože to je ale takový kočkopes, tak váhám :-) Naštěstí to nemusím urgentně řešit - kombinace bubnová sekačka + stařičká alko 3,5 koňová ALKO zatím funguje, ale výhledově chci něco pohodlnějšího. Nákup ojetého traktůrku je samozřejmě také zajímavá alternativa.

Předem díky za další postřehy

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika