Elektrická sekačka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
host - 216.85 (?) 
8.2.2014 19:39
Proč Al-Ko nebrat??? Já mám Al-Ko motorovou sekačku už 13 (slovy třináct!) let, funguje stále perfektně a jsem s ní naprosto spokojená... a seká..."nežvejká"! Zuzana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 19:55

Až koupíte nové Al-Ko s "řízeným zastaráváním" tak poznáte, že není Al-Ko jako Al-Ko. Navíc já mluvím o tom elektrickém... a nikoliv o sestavě B&S motoru na plechovém šasi. Aplikace řízeného zastarávání je v tom, že výrobek má životnost určitý počet provozních hodin. A protože se tráva seká 2× týdně v sezóně tak aplikace tohoto říká, že "Doporučenou plochu sekačka poseká za 1 hodinu" a tak přenásobením počtu jednohodinových sekání za záruční dobu bezpečnostním koeficientem 1,5 dostaneme požadovanou spotřební životnost stroje, který se z 98% dožije konce záruční doby...  No a sočasná spotřební životnost stroje Al-Ko je 310 hodin. Bosch v některých zemích poskytuje 7 letou záruku a tak životnost Rotaku je průměrně 1200 hodin. Pán co zadával vlákno by Al-Ko měnil každý rok, protože má 8mi násobek doporučené plochy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 216.85 (?), 8.2.2014 20:11
Ano jistě... vím, že byla řeč o el. sekačce. Mně jen krapet zvedla ze židle Vaše kategorická reakce na Al-Ko. Samozřejmě každý má právo na vlastní názor a rozumný člověk svůj názor nikomu nenutí... Zuzana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 20:37

já nikomu nic nenutím, jen uvádím, že moje sekačka přežila tři elektrické Al-Ko. Naopak Vy jste neuvedla ani typové označení a rok výroby, aby se dalo spolehlivě určit, která značková sekačka tehdy bylya na barvy Al-Ko přebarvena. Taky jste neuvedla počet hodin (nebo nádrží benzínu), které jste s ní sekala. Kdyby bylo Al-Ko tak trvanliové, proč jej neužívají technické služby? Asi proto, že jeden pracovník v sezóně její životnost odpracuje za 2 měsíce.

Nejhorší je ale u nich, že občas mají typové číslo, podle kterého by si zákazník mohl myslet že kupuje větší šíří záběru ale ono je to jen o šíři šasi a tam je osazena kudla stejná jako u levnějšího modelu (Clasic 43 × Comfort 46). A to že to nedosekává kraje není důvod k uznání reklamace, to je k vzteku (a jen ať se sousedka vzteká, nejlepší je poučení z chyb druhých).

Já bych taky nejradši poradil pánovi, když mu DIU Jevíčko vydrželo 17 let, ať si znovu koupí DIU 900w Jevíčko.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.85 (?), 8.2.2014 20:43
Já jsem tím nemyslela Vás, ale sebe :-) Vaši reakci jsem ale přesně očekávala :-))) Zuzana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 21:05

No, pro milovníky značky Al-Ko jsem se podíval do současné nabídky, je-li tam něco v tom konstrukčním provedení co jsem doporučoval a našel.

Je to AL-KO Classic 3.22 SE. Bohužel jsem ji fyzicky neměl v ruce a nezkusil ji jak se chová v reálném provozu. Jisté je, že protože furt u ní bude nutné držet levou rukou bezpečnoatní spínač na jednom místě, tak si radši ty 400,-Kč připlatím, abych mohl při sekání střídat ruce. Ony se totiž tyto malé sekačky snadno ovládají jednou rukou, ale je zbytečné unavovat pouze jednu... na obrázku vidíte že 4 generace Rotaku s přídomkem "ergoflex" má možnost 4 různých typů držení. Kdo vyzkouší - nechce zpátky (ale musím, má ji tchýně, děda má 3 generaci a jí 2 generaci). Teď jsem koukal, že někde mají zaváděcí slevu na ergoflex nové generace, takže to je od prvního modelu s převodem rotak páté generace. Nevím, nastavení výšky klečí už asi nebude tak výrazným zlepšením, ale ta zaváděcí sleva je zajímavá stejně jako sleva u doprodeje předchozí 4 generace.

ergoflex
ergoflex
Rotak 5G má ergoflex 2G
Rotak 5G má ergoflex 2G
Rotak 32 - 2G
Rotak 32 - 2G
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.212 (?), 8.2.2014 23:35

Ona původní rozbitá sekačka má držení + běh motoru řešen podobným způsobem, jako na přiloženém obrázku. Rád bych něco podobného. Držet při 2 hodinovém sekání nějakou krátkou rukojeť, nebo dokonce křečovitě nějaké tlačítko-jako na vašich obrázcích mi přijde velmi nepraktické.

To toho chci vážně tolik? Levnou, bezúdržbovou sekačku, která se dobře ovládá... Přece když kupuju novou věc, tak by měla fungovat vždy lépe, než ta stará. Ale podle recenzí kupujících, je to všechno shit.

Začínám mít pocit, že nejlepším řešením bude asi oprava zadřeného elektromotoru u té staré....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.212 (?), 8.2.2014 23:36

Držení...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 23:57

ony ta 4 tlačítka nejsou až tak titěrná a není je třeba držet křečovitě. Když chytnete druhou rukou za jiné místo pro držení, tak automaticky držíte další z tlačítek a to původní můžete pustit. Je to ve finále pohodlnější než nějaká hrazdička (obvyklá u benzínových sekaček).

A jestli u staré jsou to 2 ložiska po 150,- Korunách a práce k tomu, pak i tady je cesta...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.212 (?), 9.2.2014 0:14

K něčemu se přiznám:

Stará sekačka byla opravdu, ale opravdu z mé strany bezúdržbová. Čištění staré zaschlé trávy pouze vyjímečně, a motor neviděl nikdy ani kapku jakéhokoli oleje. Na uhlíky jsem nikdy taky nekoukal. Prostě jsem na to kašlal, s tím, že jí dojedu. Ale ona pořád žila. Až do teď, kdy začalo v motoru divně chrastit, smrděl,a vibroval. Tak jsem jí odstavil. Ale raději jsem ji měl hýčkat, když vidím, co se dnes prodává.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika