Drtič větví Vares Shark



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?) 
16.2.2014 15:17, zobrazeno: 168793x

Dobrý den, vím,že o drtičích a štěpkovačích toho je zde a na jiných portálech napsané dost, ale já mám na mysli pouze tento. Vlákna jsem si pročetl, tudíž mám nějakou představu.  Zaujala mě jeho kovová konstrukce, český výrobek- díly jsou vždy skladem a v neposlední řadě také cena. Nejedná se o válcový drtič, ale drtí jeden nůž, který se dá vyměnit a za 250 Kč koupit. Vyrábí se o výkonu1,6 kW,2,2 kW,2,6 kW a 2,8kW, který je v akci za 4750Kč vč.dopravy zdarma. Cena 1,6kw drtiče je 3800Kč, tak jsem se rozhodl pro ten nejsilnější.

Zajímají mě Vaše zkušenosti s tímto drtičem, na co si dát pozor, fígle,vychytávky, plusy a mínusy. Nebudu drtit silné větve, ty snadno spálím v kotli. Spíše ho chci na ostříhané ovocné stromky. Několik let po sobě v obci byla bioskládka, kam se vozily pouze větve a ty byly začátkem léta seštěpkované velkým pojízdným štěpkovačem. Když si někdo plete větve s nábytkem, tak to je pak těžké...


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 39.219 (?), 16.2.2014 17:37

Drtič Shark 2,6 kW při práci. Romane u drtiče bych postrádal funkci samovtahování, takže pokud zde obsluha "láduje" klacek do drtičky, do válcové jej založíte a v klidu chystáte další. Rovněž zpracování dlouhých, měkčích šlahounů / např. z révy / nebude to pravé.     Tak jako tak drtička ať už jakákoli, má na zahradě své místo, svoji práci odvede a není třeba vykuřovat sousedy pálením větví. Kompost si přijde taky na své.    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 18:24

Vím, že samovtahování válcovou frézou je lepší. Video jsem viděl včera také. Jen mám trochu obavy z plastových drtičů. Jak jsem psal, chci ho pouze na ovocné vlky, silnější větve stopím.

Popř. mám vyhlídnutý Hecht 626 Silent cca 3700Kč.

Dnes jsem dostříhal zahradu u souseda a podobná kopice bude i u nás. Možná větší. Takové hromady budou každým rokem. Loni jsem udělal průřez, tak větve ubyly. Nebo, co mi doporučíte jiného?

takové větve spálím
takové větve spálím
kopice z jedné zahrady
kopice z jedné zahrady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 39.219 (?), 16.2.2014 19:12

Doporučovat raději nic nebudu, od doby kdy jsem pořizoval drtičku - vybral jsem Flymo, se nabidka na trhu znásobila. Lepší z těch "zahradních" se mi zdá snad jen Bosch. V každým případě haluze žere sama a zatím se nesype. Přítlačnou desku k fréze šteluji 1x do roka. U nás si místo ve sklepě i zahradě našla. Dobrou volbu     j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 19:32

Nechci zase do drtiče moc investovat, protože s ním budu dělat pár hodin ročně. Bosch by se mi líbil, ale cca 10 tis za něj nedám. Jednak platím značku a má sezonní krátkodobé využití. Alespoň pro nás. Shark je mi sympatický, ale nevím, jak bude chroupat vlky a jak rychle to s ním půjde.  Na videu s ním drtili větve, které bych spálil. To je zase škoda je drtit.

Vím, že na trhu je drtičů spoustu, ale já chci kvalitu za přijatelnou cenu a není snadné vybrat ten správný. Shark mě láká-český kovový výrobek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 39.219 (?), 16.2.2014 20:11

Když jsem se před časem začal prvně zajímat o drtičku, bylo to tuším na výstavě Flora Olomouc. Obsluha to tam "krmila" haluzema z černého bezu. Pěkná bouda na diváky, ale pravda je, že ty klacky padaly do stroje úplně samy. V praxi jsem pak trochu vystřízlivěl a občas sepne i tepelná pojistka, ale že jsme to pořídili nelituji, na úklid větví na zahradě - dobrý, ty štěpky jsou na letech tak parádně rozmáčknutý, že v kompostu shnijí za rok.  Silnější jak ty cm jdou usušit a ke grilu.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 224.49 (?), 16.2.2014 22:37

v d teste bol najlepsi ten bosh, ale ten je drahy. Velmi dobre obisiel aj nejaky co sa predava v hornbachu, ale nikde som nevidel zakaznicku recenziu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 23:22

Četl jsem testy také. Spoustu recenzí je na Heurece k jednotlivým výrobkům. Ještě jsem přemýšlel o Ryobi, je 3 nejprodávanější, ale recenze žádná. Bosch jich tam má několik a Shark také. Shlédl jsem i některá videa k drtičům, které mě zajímají. V některých diskuzích se o Sharku také někdo zmínil, ale to už nedohledám. Je tu toho na tohle téma hodně.

To se tu opravdu nikdo nenajde, kdo ho má a kdo s drtičem pracuje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 16.2.2014 23:34

Romane, začal jste psát v době, kdy jsem delší reakci neměl ještě uloženou.

Ad testy, někdy jsou podmínky postaveny na hlavu, je potřeba aby si člověk přečetl postup, jak bylo testováno a pak si případně upravil váhy jednotlivých kritérií. Mám li například hluchátka HQ k motorové pile a míním je používat i při práci s drtičem, pak mne hluk nezajímá apod.

Recenze jsou lepší, ale píšou je často ti na okrajích spektra. Ti co nezvládli stroj × ti co jej používají tak málo, že přepisují jen chválu výrobce nebo reklamní polopravdy. Pravdou je, že žádný z drtičů není ideální a zároveň univerzální.

více v sousedním vláknu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 17.2.2014 0:05

Testy jsem bral s rezervou. Podle nich jsem se neřídil. Většina o tom víme své. Některé recenze jsem také bral s rezervou, ale někde jsem se dozvěděl i zajímavé věci. Je to, jak píšete. Někdo stroj ani nevyzkoušel a už tam napsal názor. Asi, aby se pochlubil před ostatními, že ho má a to by jsme mohli psát dál.

Tohle vlákno jsem také četl. Zadal jsem konkrétní výrobek, o který mám zájem. Nechtěl jsem, aby mi někdo doporučil x značek. Vesměs je to vše podobné, akorát jinak barevné a výrobce je pouze jeden. Až na pár vyjímek. Potřebuji znát názory zkušených zahradníků, jako jste třeba Vy a jiní majitelé, kteří tento výrobek mají. Peníze utratím jednou a chci abych pak ničeho nelitoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika