Bubnová sekačka s variátorem pojezdu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
host - 140.103 (?) 
22.5.2014 16:00

Zmanipulované jsou možná výsledky a hvězdičky, ale pokud Olga Kábová poplive nějaký výrobek, nemůže si cucat lži z prstu, každý takový test je subjektivní hodnocení, proto je dobré přečíst takových testů vícero a udělat si vlastní názor. Například se z Itestu dá načerpat info podle mne pravdivé, že sekačka od Dakru, respektive jeho talíř je rovný bez prohnutí a bude se kroutit, proto je lepší zahnutý od Vari, který bude daleko pevnější a to samé nepodařený plaz rozdíly jsou vysvětlené v testu, celoplošný a pouze uprostřed, takže dakr třeba dobrej, ale tento nástavec sekačky bych nebral. Podobně rovný mi připadá i kotouč vítěze, tam by mohlo skrývat zatajení nedostatku a vysší hodnocení. U takových testů nesledujte hvězdičky, ale popis. Zároveň třeba Namir neměl vůbec důvod někoho zvýhodňovat, jak je vidět psali si něco do deníčku :-) takže bych jim věřil, že z testovaných je Lucina jedna z nejlepších, neměli tam tak vysokou trávu, tak to dobře sekalo asi dobrý plaz + 850 bude mít menší spotřebu a váhu a tím lepší obratnost než 950, také záleží na terénu na rovné ploše nafukovací kola líp tlumí, přifouknutím si zase zlepším tuhost, ve sklonu třeba zase ocením širší nápravu. Několik výrobků jsem kupoval podle D-testu a taky jsem nevybíral podle celkového skóre, ale podle dílčích které jsou pro mne důležitější než sestavení, návod a podobné prkotiny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 9.6 (?), 22.5.2014 18:12

Zdravím všechny zde diskutující. BDR 583 SLEV jsem měl půjčený přímo od výrobce Motor Jikov a je to velmi podařený stroj - šest nožů, variátor, motor BS 950...je to prostě lahůdka, tenhle model. Poseče úplně všechno, super jsou ty řidítka s velkým rozsahem nastavení díky tisícihranu. Není pravda, že konstrukce by byla ošizená, jen se na to nahlíží takto kvůli Mountfieldu, který u nás nemá moc dobré jméno. Ta sekačka je po všech stránkách pěkný strojírenský výrobek.

Lucina od VARI mi prošla rukama v obou verzích - lepší je verze s BS 850E už kvůli tomu, že motor je tišší než Honda GCV 190 a hlavně má ready start. Nevím, kde jste vzali, že BS má 8,5 Nm, ve skutečnosti má 11,5 Nm při 3060 ot/min. Reálně se s tím seče úplně stejně jako v provedení s GCV 190. Oproti BDR 583 jsou velkou výhodou měkčené gripy na rukojetích - nižší vibrace. U Luciny se mi také líbí konstrukční řešení vyztužení disku v místě uložení nožů. Možná bych se zamyslel a vybral novější Lucinu Max (údajně by první serie měla být hotová už příští týden), která má vyměnitelné adaptéry a příští rok mají být další. Za tu cenu stojí o tom uvažovat.

Dakr má rozhodně nejhorší disk a i to základní jako zástěrku na řádkování musíte dokupovat, když už tak Panthera.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jurko - (15) - 10.232 (?), 23.5.2014 1:13

Konečně někdo, kdo měl stroj BDR 583 SLEV v rukách :) Děkuji za technické zhodnocení stroje a navíc, srovnání s Lučinou. Inovovaná Lučina, která má být pravda v prodeji od května, se jeví taky jako hezký stroj, s několika vylepšeními. Ale cena už atakuje 26.000 Kč, což o další tisícovku převyšuje už tak "drahý" model BDR 583 SLEV, který má již zmíněný variátor. Pro novou Lučinu na druhou starnu hovoří fakt, že ji bude možné osazovat případně i dalšími adaptéry, i když, jakými a ceny, zatím nejsou zdá se známy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jurko - (15) - 10.232 (?), 23.5.2014 1:03

Vidím to pobně, jako Vy. Taky se snažím číst více mezi řádky, než se dívat pouze na "počet hvězdiček". Videa s testy firmy Namir jsem se sekačkami proletěl snad všechny a bylo to taky v něčem přínosné, bohužel, jak už jsme uvedl výše, v jejich testech se objevují jen výrobky jimi prodávají, takže tu žádné přímé srovnání třeba právě s modely Motor Jikov, potažmo Mountfield bohužel nenajdeme a ani se o nich nikde nezmiňují, že by je třeba alespoň krátce porovnali s přímou konkurencí. Co jsem se díval, motor řady 950 je o cca 3 kg těžší, což si myslím, že nemá zas tak velký vliv na obratnost stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.6 (?), 23.5.2014 19:02

Už stará Lucina s plastovým krytem sečení byla fakt dobrá, tahle nová Max je ještě lepší - osmipalcová kola zůstávají (lépe se jezdí v nerovném terénu), lité uložení nožů, tuhá náprava, kvalitní převodovka, řemeny Optibelt. K tomu výběr ze dvou motorů a možnost měnit adaptéry. To je hodně silná argumentace myslím. K tomu dvě rychlosti, řazené přehozením řemínku - toto má i F550, kterou používám druhým rokem, je to přece jen jednoduché, ale velmi dobré řešení s jednoduchou obsluhou.. Všechny řemenice jsou kovové, žádný plast.

No ale BDR 583 je prostě taky super -sekali jsme s ní jak běžnou louku, tak porost silně podrostlý jetelovinou i zaplevelený pozemek. Všechno bere díky těm šesti nožům úplně bez problému. Variátorem si perfektně upravíte rychlost za jízdy, šikovné. Na dlouhých plochách si obě páky ovládání pojezdu a sečení zablokujete společnou hrazdou. Motor BS 950e s ready startem je výborný, spíše úžasný motor s nedostižitelnými parametry v rámci konkurence.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 23.5.2014 19:35

Nástavec je zatím jeden VM-580 za bůra, ale píšou, že budou další.Na Dakra je M70 za pětku. Pokud občas budete chtít mulčovat, vypadá to u Vari cenově dostupněji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jurko - (15) - 26.250 (?), 24.5.2014 6:39

Díky za porovnání těchto dvou modelů. Škoda, že BDR 583 má menší 6" kola, oproti Lučině s 8", protože jak uvádíte, v nerovném terénu to člověk ocení. To je zatím takové jedno mínus, které na ní vidím. Co se týče užitných vlastností (silný motor, šesti nožové provedení, možnost si během sečení měnit rychlost pojezdu, dobré ovládání, díky hrazdičce), zatím ji shledávám o něco výše než cenově srovnatelnou Lučinu. Máte-li možnost srovnání, ta nová řada Lučiny Max je tedy konstrukčně na tom oproti předchozímu modelu lépe v těch detailech, které uvádíte? Pokud bychom se případně rozhodli pro tu Lučinu, má smysl si připlatit za novější model, i když bychom třeba nevyužili v budoucnu ty adaptéry? Mluvili jsme s s obchodním zástupcem firmy Jikov a údajně nestíhají v současné době tento model vyrábět (Mountfield jich odebral pro tuto sezonu cca 300 Ks, co vím zase od Mountfieldu a prodalo se jich něco kolem 30, což je přes týden stará informace). Nicméně zásadní problémy s variátorem zřejmě nejsou, protože současný model budou vyrábět v současné podobě dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 24.5.2014 7:39

Pro objektivitu je třeba zmínit, že na stavebnici Tekton, která je parametrově a cenově na tom podobně jako Vari s Lucinou se dělá mulčovač menší a levnější za 6000Kč a nově i disk můžete osadit lepší prohnutý s celoplošným plazem (vrchní obrázek) a né ten obyčejný (druhý obr.) jako 4 možnost volby je u Tektonu radlice na sníh.

Co se týče Pantera tam je obrovská přednost množství adaptérů cca 30 druhů můžete ovlivnit jak osazení motoru, také tam máte možnost volby Briggse 950 s variátorem rychlosti v před, vzad + těch 30 nástavců, například taková odpružená sedačka od Dakru a nemuset šmatlat pěšky má svoje kouzlo a 4disková bubnovka to je lahůdka, jste už ale na 25500Kč a výše.   

U toho Mountfieldu jste na tom finančně nejníže, ale je to jednoúčelový stroj.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 24.5.2014 7:52

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.218 (?), 24.5.2014 8:10

Pane 140.103, to jsou ale nesmysly, co píšete, že stávající Lucina s motorem BS850e nezvládne vyšší porost - podívejte se na videa z kempů VARI, já se každoročně účastním a na vlastní pěst vyzkouším, co Luciny umí. Při nižší rychlosti 2 km/h poseče prakticky všechno, a to i porosty vysoké přes jeden metr.

Pane,,Jurko" - ano, nová Lucina Max je konstrukčně značně vylepšená. Má rám jako F550 (s vyšší tuhostí) a svorník řidítek, omezující jejich kroucení při zatáčení. Je to šikovná věc, u prvních mulčovačů stavěných na tomto rámu byla torzní tuhost menší, řidítka se při zatáčení obrazně řečeno,,kroutila". Kryt sečení je ze zinkovaného plechu. Kola jsou s vylepšenými ráfky a větším rozchodem pro lepší ježdění ve svahu. Nechybí kolíky v kolech pro jejich odpojení při objíždění.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika