Akumulátorová zahradní pila Bosch KEO 10,8 Li



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
host - 74.158 (?) 
11.3.2014 8:44

Tak ta Bosch není funkčně špatná a bez problému přeřízne i stromek na celou délku plátku, ale ta výdrž aku je opravdu nezvládnutá. Hodí se když stojím na žebříku a řežu větev ve špatně přístupném místě nad hlavou kdy ruční pohon je z nedostatku místa technicky vyloučen, ale to je tak veškeré + pro tu Bosch pilku.

Další věc je, že po intenzivním řezání se ohřeje aku a pokud ji píchnu hned na nabíječku, blikáním zelené a červené diody hlásí že je přehřátá a nenabíjí. To vše by bylo v pořádku má ochranu proti zničení aku, ale pokud vychladne, rozsvícením zelené hlásí že je již chladná, ale nabíjení se nespustí! Musím na to myslet, nabíječku po vychladnutí odpojit od pily a poté se nabíjení spustí! Když na to zapomenu, druhý den jsem bez proudu. Prostě je to nedomyšlený shit od Bosche

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
zden1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 181.248 (?), 11.3.2014 9:29

Myslím, že kdo má na zahradě 10-20 stromů a občas doma něco uřízne, ten bude s pilou spokojený. V hobby kategorii nemá smysl dávat vyměnitelné baterie, protože si vzhledem k vysoké ceně nabíječek a baterek málokdo koupí náhradní.  Hobby uživatel nikam nespěchá a raději si počká až se baterka nabije. Pokud má někdo nereálná očekávání a myslí si, že zvládne velký sad nebo tesařskou práci s hobby nářadím, bude asi zklamaný a měl by se poohlédnout po něčem jiném např. Bosch GSA 36 V-LI nebo tu řetězovku Bosch AKE 30 LI, které už vyměnitelnou baterii mají. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 6.7 (?), 11.3.2014 12:52

Nemyslim si, ze baterka a nabijacka su take Highend, ze pre domacnost je to luxus. Mam neznackovu oscilacnu akku pilku mc alister a ta dokaze na jedno nabitie spravit velmi vela roboty, i ked na stromky to moc nie je... Bola dodana s 2 baterkami a nabijackou do 100 eur. Ked sa vam druha baterka vybije a to pri nepretrzitej praci, prvu uz mate nabitu. A to je bosch lepsia znacka. Ak je to s vydrzou biedne a nie je druha baterka tak je to v podstate funkcne nepodarok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.158 (?), 14.3.2014 21:55

Přesně tak, je to funkcne nepodarok. Holt Bosch ty aku moc neumí.

Jinak elektrické nářadí Bosch - zelené na kabel mám funkční bez závad a to mu dávám docela záhul. Vrtačka mě kolikrát tak pálí v ruce že ji nemůžu udržet a bez nejmenšího pachu po nějakém pálení vinutí, okružní pila to samé, oscilační bruska vybrousila též plno m2 a vše v pohodě. U jiných výrobců mě to vždy shořelo i když jsem si vědom, že jsem to přetížil. Dost mi hoří malé rozbrušky a tu od Bosch ještě nemám tak ji zkusím co vydrží :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?), 15.3.2014 10:05

měl by se poohlédnout po něčem jiném např. Bosch GSA 36 V-LI nebo tu řetězovku Bosch AKE 30 LI

Tol jsopu svým výkonem slušné stroje, jenže hmotnost kollem 5 kg hodně limituje jejich použití na prořezávku stromků a keřů v zahradě. Myslím, že kdyby byla v nabídce možnost koupit pilku s rychlonabíječkou a druhou baterií, hodně lidí by to - i za vyšší cenu -  využilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.158 (?), 22.3.2014 12:51

Přesně tak, chce to doladit. Měnitelné aku + rychlonabíječku. Jenže já mám pocit, že ostatní součásti pily jsou též stavěné na kapacitu aku a už by to další provoz nevydrželo protože po vybití aku je to všechno zahřáté. Jedině vyvést kabel a větší aku do kapsy :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 12.4.2014 14:51

Kdo uvažuje o této pilce, možná by měl výběr rozšířit o model s možností výměny aku a vysší voltáží, která bude mít vysší kapacitu a tím možnost delší pracovní činnosti. Cenově srovnatelné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika