A co ostatní neznačkové křovinořezy?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
host - 49.17 (?) 
7.6.2014 23:32

Opet naprosto souhlasim.

Nejlepsi, co lze udelat, je vybirat v aktualnich modelovych radach vsech a vybrat to, kde za svoje penize v dobe koupe dostanu nejvic (uzitecne hodnoty). To muze byt tu sezonu konkretni model od nejake znacky, tu sezonu jiny od uplne jineho vyrobce. Proti Hechtu nic nemam, za minimalni penize se aspon snazi a jsou schopni zajistit dily a servis. Sam mam doma motorovou pilu Raptor (= Hecht) za nejake smesne penize, skoro tri roky v provozu, po kazdem polomu v lese, udrzba temer nulova a stale jede jako v dobe koupe. Hecht je z tech levnych noname znacek dle me zkusenosti opravdu nejmensi ausus. Ale autor mel vyssi cenovy limit, kdyz koukal i na Hitachi, a s tim se nic od Hechtu neda srovnat ani omylem. To nemyslim zle, je to proste fakt.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 140.103 (?), 8.6.2014 17:25

Test křovinořezů 2007

Celkem věrohodné čtení.

Od Olgy Kábové je potřeba brát výsledek OM jako nejelepší s rezervou (popruhy, vibrace, spotřeba paliva), ale u ostatních strojů se dá určitý obrázek udělat.

Další test

Test křovinořezů 2012

Jak je vidět z testu je potřeba si umět vybrat i v nabídce výrobce, kdy třeba Dolmar MS 4 200E je naprostá tragédie, ale když si dolmar nechá postavit křoviňák od japonců Dolmar MS 335.4U je to úplně o něčem jiném. Podobné je to i u Hitachi CG47EY(t) profi stroj z japonska s minimální hlučností, vibracema a velkým silentblokem, silnou 30mm hřídelí, bohužel některé modely už z číny. U Stigy, ale i Husqvarny je to podobné, kus od kusu se výhodnost a provedení může lišit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 8.6.2014 21:17

Je to tak. Tyhle testy, at uz lehce pochybne z itestu.cz (z hlediska objektivnosti) nebo jine, jsou dobre pro ziskani predstavy, ale nic dlouhodobeho nerikaji. Par let muze byt povedena klidne levna cinska Huska nebo Stiga, dosti slusne jsou treba cenove dostupne MTD 1033 / 43, ale pristi model muze byt propadak. A Ciny od znacek se neni potreba vubec bat. Nechavaji to tam vyrabet (nebo pro to delat dily), ale poptavka vznika uplne jinak, nez u noname znacek, chrlicich maximum kusu s jedinym cilem - cenou. Vetsi znacky, vyrabeci spodek segmentu v Cine, na to maji zajistene dily a obvykle jsou na trhu dost dlouho na to, aby se ukazalo, jestli se kazi nebo jsou OK, netoci kazdou sezonu novy model - to plati treba pro tu Stigu, ktera portfolio modelu obmenuje pomalu a dlouhodobe. A ani u Hitachi si neumim predstavit, ze by po 4-6 letech nemeli dil. Rozdil je pouze v tom, ze svoje vyrobni postupy nechaji provest jinde, ale nikdo z Ciny to pro ne nevymysli. A lamat si hlavu tim, jestli ty nejpovedenejsi modely v dane cene v te ktere sezone jsou z Ciny nebo odjinud, je naprosto zbytecne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika