Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

citát od DAKRA:

Sekačka je základní provedení stavebnice Panter. Dá se s ní sekat vysoká i nízká tráva i různé neudržované pozemky, kde rostou plevely, kopřivy a jednoleté výhonky keřů.Sekací nástavec RZS 70 má plechový žací talíř se třemi noži. Na spodní straně talíře je otočný ocelový podběh s kuličkovým ložiskem. Nad talířem je speciální rozmetadlo. Sekací nástavec má robustní trubkový rám, na němž je plátěný kryt, který chrání obsluhu. Rozmetadlo i kryt omezují namotávání velmi vysoké trávy do sekačky. Talíř je mírně skloněn vpřed, což má příznivý vliv na kvalitu strniště, a spolu s ostatními částmi sekačky brání několikanásobnému seknutí do jednotlivých stébel trávy, k čemuž u některých bubnových sekaček dochází. Talíř je při vypnutí motoru zastavován brzdou.

Spolehlivý jednoduchý žací talíř – kvalitně posečená tráva
Náš žací talíř je shora odkrytý. Je to proto, aby odhazoval posekanou trávu na stranu, mimo dosah nožů. Odhazování trávy je navíc podporováno speciálním rozmetadlem nad talířem. Pokud je talíř shora zakrytý, nože opakovaně sekají do trávy a tím ji znehodnocují. Tráva má také větší tendenci různě se namotávat do stroje. Proto naše talíře zvrchu nezakrýváme.
Žací talíř má mírný dopředný sklon, což má za následek, že nože sekají trávu před talířem, ale v zadní části jsou vedeny nad strništěm a nezkracují ho. Toto řešení šetří výkon stroje a nepoškozuje trávu. Talíř je také maximálně odkrytý ze spodní strany. Je to proto, aby byla tráva sekána co nejblíže u země. Pokud bychom zespodu zakryli celý talíř podběhem, každá nerovnost by takto krytý talíř příliš nadzdvihovala a měli bychom vysoké strniště, které se velmi špatně hrabe. Navíc je náš talíř podstatně levnější oproti talíři s celoplošným podběhem. Talíř je deformační zónou sekačky. Tak jako u automobilů, dochází i u sekaček k nehodám. Ty jsou způsobeny nárazem sekačky do velkých kamenů, ocelových trubek, betonových obrubníků a dalších předmětů, které by na sečeném pozemku správně být neměly, ale často tam jsou. Talíř je z 2 mm tlustého plechu a energii velkého nárazu utlumí tím, že se pokřiví. Pokud bychom používali tlustší a tím i pevnější plech, talíř by náraz neutlumil a přenesl by ho dál do stroje. Potom by docházelo k poškození hřídele, ložisek a dalších drahých dílů. Našich 16 let zkušeností s bubnovými sekačkami nás přivedlo k přesně takovému provedení talířů, jaké používáme. Nikomu nebereme odlišné názory, ale jsme přesvědčeni, že naše řešení žacího talíře je pro zákazníka nejvýhodnější. Máme speciální tvar žacích nožů, jsou odolnější při nárazu do kamenů a jiných pevných překážek a přitom se částečně samy dobrušují.

http://www.dakr.com/panter.html

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika