Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Po několikadenním zápasu s chřipkovým virem jsem dnes už doma nevydržel a šel se aspoň na chvíli zlehka vyvětrat na zahradu s tím, že vyzkoušíme nový drtič Flymo po částečném prořezu stromů a vinice z minulých týdnů. Po chvilkovém zápase se spuštěním stroje díky nepřečtenému návodu jsme začali krmit drtič dřevem všech možných povolených průměrů a délek.

 Výkonu má díky zpřevodování stroj dostatek, motor v průběhu práce nesežvýkl jen jeden mokrý, zmrzlý klacek s průměrem na hranici zpracovatelnosti. Velmi příjemné samovtahování dostalo do prostoru frézy i poměrně větvené haluze, šlahouny z ostružin a vína. U slabších větví bylo jednoznačně výhodnější nacpat je do drtíče v silnějších otýpkách, jednotlivé slabé větvičky jen požužlal. Přítlačná deska pro frézu bude potřebovat ještě doseřízení, drcené větve jsou kromě nakrácení nádherně rozmáčknuté, stroj je tichý, stabilní a bez vibrací.Použité plasty jsou festovní. Špičkově vyřešené je rozdělávání a balení drtící části do boxu, je na pístnicích. Příjemně velká kolečka dovolují po zahradě cestu za materiálem, není třeba haluze přetahovat k drtiči. V průběhu práce je třeba kontrolovat plnění koše a sem tam obsah koše prohrábnout aby nedocházelo k jeho přeplnění pod frézou. Po stránce bezpečnosti je stroj vyřešen dobře. Pokud není vše uzavřeno, drtič nepracuje, prakticky není možné dostat ruku, oděv nebo jinou část těla do prostoru frézy. Zatím spokojenost s tím že výkonem jsme byli příjemně překvapeni. Srovnání s jinými stroji nemám a samotného by mě zajímalo porovnání s Bosch TC s turbínovým nožem, zejména jeho ochota ke zpracování slabých měkkých větví. Po stránce životnotnosti, spolehlivosti a zajištění servisu snad dám vědět časem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika