Vodní gril



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 48.81 (?) 
5.4.2007 10:21, zobrazeno: 143323x
Na stránkách hobbyzahrada jsem narazila na vodní grill na zahradu. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo aspoň názor na toto grilování? Díky
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 29.162 (?), 5.4.2007 16:52
Máte na mysli patrně gril,  jehož   rošt je otáčen silou  vodního proudu. Viděl jsem to v zahradní restauraci v Bulharsku. Kdysi před lety v ABC vyšel návod na pohon elektrickým proudem z dynama poháněného vodním proudem. Proč ne, máte-li kutila, který si s tím vyhraje . 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.81 (?), 8.4.2007 16:28
Tak to tedy určitě není vámi uváděný vodní grill. V tomhle grilu se normálně topí dřev.uhlím apod., ale šťáva z grilovaných pokrmu nestéká do ohně, ale do nádoby s vodou, která je pod roštem. Shora je to přikryté takovou "kopulí". Princip je jako u ostatních grilů, rozdíl je pouze v té nádobě s vodou - tudíž asi zdravější? Myslela jsem, jestli tento gril někdo nemá, případně, jak je s ním spokojen. Možná to je novinka, sezona teprve začíná, tak snad se něco dovím pozdějí. Díky moc D.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 56.4 (?), 16.5.2007 5:43
Něco na tenhle způsob otec vytvořil. Rozhodně to není klasické grilovaní, je to v podstatě uvařeno v páře a přičmoudlé kouřem z ohniště. Ke konci se to myslím dodělávalo bez vody, nebo otevřené, už nevím. Žádná křupavá kůrčička atd...:-( Je to cca 4 roky co to módně proletělo, takže jen co si vzpomínám -moc mě to nezaujalo. Rodičům to stojí na terase -sedá na to prach. Musel bych se poptat. Není to 100% kritika, prostě mám rád klasiku, někdo z toho může být unešený, ale mě to neomráčilo :-) A.Z
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 29.162 (?), 16.5.2007 5:59
To, co nazýváte "vodním grilem"  tedy princip odkapávání tuku na vodní hladinu mají  ty nejlevnější elektrické grily prodávané  každoročně v Makru za pár stovek . Hladina je umístěná pod topným tělesem. Účel , který sledujete ( aby tuk nekapal do ohně) ale s vodou nemá nic společného . Vy hledáte gril s topením  z boku  a tuk, šťáva odkapává do nádobky pod masem . Tyto grily jsem videl zaprášené v OBI, nikdo je nekupoval ( na tento způsob je třeba víc dřevěného uhlí). Jiné varianty jsou na internetu, kdy některé modely grilů s poklicí můžete přestavět také na variantu grilování z boku  nebo dovéz z dovolené -  ve Francii  se tento způsob grilování často  používá.     
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 202.106 (?), 8.6.2007 9:42

Dobrý den,

vodní gril mám už asi 4 roky, musím říci, že moje zkušenosti se neshodují sezkušenostmi ostatních, kteří na Váš podmět reagovali. Zatím jsme neměli jedinou návštěvu, která by nebyla nadšena pokrmy z vodního grilu. Nevím, zda to je způsobem grilování, nebo tím, že jsem si na rozdíl od ostatních koupil nějaký jiný výrobek.  Křupavou kůrčičku mám skoro vždycky.  Jednou jsem to dokonce z nepozornosti i připálil - to však byla ale výjimka - moc jsem přiložil, odešel,...   Griluji nejen kuřecí, vepřové, skopové steaky, ryby, mleté maso, ale i zeleninu,...Stejně tak celé kuře, nebo vepřové koleno (to většinou bez kosti), prakticky snad vše co se dá grilovat. My opravdu spokojeni jsme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 196.83 (?), 1.8.2008 13:56

Vodní gril (VOGR) vyrábí česká firma. Nedávno jsem ho zakoupila přes internet (stojí 4300,-Kč), přímo od výrobce. Poslali ho obratem na dobírku-pečlivě zabalený+návod k obsluze+knížka receptů. Dopravu ani balné neúčtovali. Před prvním použitím jsem postupovala přesně podle návodu k obsluze. Jedná se o vypálení přepravní barvy z ohniště, kdy je třeba vyndat lavor, rošt i poklop. To je velmi důležité, a pak už se může grilovat. Spotřeba dřeva je velmi malá, grilovaný pokrm má vynikající vůni i chuť. Já jsem nedávala pokrm přímo na rošt, ale na děrované al. tácky, určené pro grilování. Tím zůstal rošt čistý a do vody odkapalo minimum tuku. Jsem s tímto výrobkem velmi spokojena.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 196.83 (?), 1.8.2008 14:32

Výrobcem tohoto grilu je česká firma LIMES s.r.o.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 2.8.2008 13:04

Rád bych tomu věřil, byť Váš příspěvek příliš zavání reklamou, tipova bych, že gril spíš prodáváte než kupujete. Přivítal bych objektivnější hodnocení,  i s upozorněním  na slabší stránky výrobku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 47.108 (?), 16.8.2008 9:50

 Nám vodní gril koupili rodiče na Vánoce. Objednali přes internet. Grilovali jsme už v lednu. je to nerezová široká roura na nožkách, dole je topeniště, kde se topí dřívím, nad ním je zavěšen kovový lavor s vodou a teprve nad ním je rošt, na kterém se pokrmy grilují, navrchu je vypouklá poklice.. Je to zdravé, protože tuk nekape přímo do ohně a nepálí se, maso se dobře upeče, chuť je něco mezi vyuzeným a ugrilovaným, je to výborné, navíc je možné upéct celé nenaporcované kuře a taky se grilované pokrmy nemusí otáčet.. Grilovali jsme často i v zimně, když mrzlo, protože když jsme zatopili a oheň byl akorát, mohli jsme jít klidně domu a maso se peklo samo, aniž bysme ho museli stále otáčet a hlídat.  Zkusili jsme i zeleninu a dobře se upekly i celé brambory ve slupce. Rozhodně to všem doporučuju. Výrobce si nepamatuju, musela bych pohledat papíry, ale na internetu to jistě najdete. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika