A až Z o uzení



host - 242.101 (?)
13.1.2011 7:15

Ano je to normální. Maso se nakládá "na sucho", do láku, nebo kombinace obou způsobů. O nakládání masa najdete na netu dost informací.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 8.11.2010 13:41

Bývá to způsobeno kratší dobvou naložení, obvykle ve vyšší teplotě, než je doporučená. Předejít tomu můžete tak, že větší kusy uprostřed nastříknete koncentrovaným lákem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Georg_rostak - (9) - 245.35 (?), 3.1.2011 14:44
Maso jsem ukládal většinou do lednice a to se týkalo v letních měsících a v zimě jsem ho dával do kamenáče a do sklepa a je pravda že u bůčku se mi to nikdy nestalo, spíš jsem se s tím setkal u krkovice.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 130.27 (?), 12.10.2015 18:53
To zelené nebylo ale zkažené, ale lesklé?To je tou solí a je to reakce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 69.219 (?), 8.11.2010 14:56

To mě takhle jednou říkal můj taťka, že měl partu kamarádů, co měli na Slapech chaty a u nich každý udírnu a předháněli se v tom, kdo umí to uzené lépe. Jeden z nich si udělal udírnu nějakou dvoukomorovou, aby to bylo prý méně nezdravé. Prý to mělo dobrý efekt, umřel na rakovinu tlustého střeva až deset let po těch ostatních. Byl to nejlepší kamarád mého taťky. Od té doby, táta uzené nejí. Tak to taky moc nepřehánějte :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 130.21 (?), 4.12.2016 15:44

Dobrý den, mám dotaz ohledně topeniště zedník co to stavěl nedodržel správný postup místo 1mm spár udělal 10mm a při zatopení to celé popraská co stým může někdo poradit bořit to nechci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 145.195 (?), 8.11.2010 15:50

to ale není tím to je chemii hlavně v potravinách a uzeninách v obchodě aby déle vydržela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 30.12.2010 20:20

rychlosůl ja na barvu, aby maso bylo červené a né hnědé... může být i zelené, třeba libové, šunka a tak.jestli je jí moc a taky aby maso bylo naložené ...tak říkajíc agresivněji kvůli trvanlivosti, ale je to chemie, takže i zdraví neprospěšné

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 18.219 (?), 12.1.2011 15:20

Dobry den, mel bych dotaz. Mam moznost uzeni a prochazel jsem si tenhle topic abych vedel jak na nalozeni masa. Mam ho ted tyden v soli s cesnekem. Je normalni ze maso pousti vodu? Nikde jsem nic takoveho nenasel...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 242.101 (?), 13.1.2011 7:15

Ano je to normální. Maso se nakládá "na sucho", do láku, nebo kombinace obou způsobů. O nakládání masa najdete na netu dost informací.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 241.50 (?), 7.2.2011 18:42

Dobrý večer.Mám malý dotázek na dlouhodobější uzení. Maso se má udit až 32 hodin. Když někdo takhle dlouho udí, tak se střídá s kolegama, nebo lze uzení přerušit a pokračovat druhý den? Jsem na to sám a asi bych zaspal:))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika