Dobrý den, co se týče solení, tak to máte v pořádku. Přidávám na 1kg masa cca 2g želatiny, špetku cukru, cca 0,2l vody a špetku muškátového oříšku - ne moc neboť je aromatický. Jinak dva dny nechávám uležet jenom tak zamíchané, pak naplním do tlačenkových střev o průměru 150mm a pořádně utáhnu, zavážu a pak propíchám jehlou vzduchové bubliny.Do forem vůbec nedávám a krásně drží tvar. Za dva dny vkládám do vody na 15min o teplotě 85°C aby se zatáhla a pak snížím teplotu na 72-74°C a dusím 75min. Vyndám z vody a hned se musí zchladit aby neunikala šťáva z hotové šunky. Základní chybu máte v teplotě vody, je příliš vysoká a pak je to vařená šunka a ne dušená jakou určitě chcete. Můžete ještě zaudit pokud máte udírnu na hodinku při teplotě 60°C. nemá potom chybu. S pozdravem Dan z Jihlavy