Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám stejný problém, jako autor příspěvku. Sousedi z obou stran mají každý rok hustou a brzskou mrkev, protrhávají. Jen já mám noty na buben v symfonickém orchestru; 2x dosívám, i v červnu. Pravda mě protrhávání nebaví, používám secí strojek - ten nejobyčejnější s 2 kolečky po obou stranách a s 3 velikostmi otvorů. Jenže řídké setí nemůže mít přece vliv na klíčivost. Zalévám tak, že než to vyleze, je záhon trvale vlhký. Kromě toho mám určitě lepší půdu, než sousedi, protože víc hnojím (odleženým hnojem, jen do 1. trati), dělám analýzy, dodávám chybějící minerály a přírodní složky. Půda je písčitá, pro mrkev ideální.

Čím dál více se kloním k názoru, že strojek semínka umístí moc hluboko. Semínka se dostanou všechny bez ohledu na velikost do stejné hloubky, zatímco ty nejmenší (mrkev a petržel) by měly správně být asi mělčeji, než ty větší, někteří tvrdí max. do 1 cm. Já ale nevím, jak hluboko strojek semena dá. Manželka má ve zvyku zbytek sáčku někde jen rozhodit bez zapravení, a světe div se, ono z toho tam vyklíčí víc, než v řádku. Mák seje taky tak a je z toho koberec.

Zakopaný pes tedy bude asi v hloubce zasetí. Má někdo jiný názor? Taky ryju na jaře a pár dní po zrytí urovnám zem a seju. To taky nemusí být dobré, lépe je rýt na pozdim.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika