Pane Fidlo a pane Hasmane, náš pohled na věc bude nejspíše jiný. Předpokládám, že tazatel(ka) bude nejspíše ve věku produkčním, což u nás už proběhlo (odhaduji u vás věk 50+). Takže ty různé toxiny jsou jen naší záležitostí - ukládají se do našich už dost kontaminovaných jater, svaloviny, tuku v těle. Už to s námi tolik nehne. U mladého člověka (na začátku rozmnožovacího cyklu) můžou napáchat tyhle látky mnohem více škod. A tohle nejspíše bude mladý člověk (Jablko nikdy nechutná nějka jinak. Vždy je dobré, sladké. Nikdy není plíseň rozlezlá nikam jinam. Je jen pouze v tom bubáku a končí poslední černou částí z něho a vyskytuje se tak u 98% jablk z marketů a ze zeleniny). Potíž je s tím, že houba se začíná množit výtrusy obyčejně až v době, kdy už dost hluboko okupuje prostor, který jí poskytuje výživu. Na to by odpověděl jen člověk znalý života těchto hub. A poznat jestli produkuje nějaké jedy? To, že je napadeno 98% jablek z marketu a ze zeleniny je blbost, Tak leda nějaké farmářské bio. Ať si tazatel nakoupí na trhu vzorky více odrůd a doma se do nich podívá, určitě budou ve velké většině bez jakékoliv plísně. No a jestli jsou všechna jablka dobrá a sladká, pak bude jedno, jestli jí Idared nebo Granny nebo Braeburn, hlavně když nemá plíseň u bubáka. Bohužel, to co jí děda a neublíží mu to, poškozuje u mladých i jejich budoucí potomstvo. Howgh.