Inu jistě že to je plíseň. Poživatelná isto jsou, přestože se leckde tvrdí že tyto plody, ted myslím třeba se strupovitostí jsou stokrát toxictější než konvekčně stříkaná jablka. Na strupech se mají uchytit jiné houby a ty potom produkovat toxiny. No je to možné, ovšem neznám nikohom, kdo by vážně onemconěl po konzumaci strupatých plodů. To tvrzení o stokrát vyšší toxicitě je tedy asi na té úrovni jako informace, kterou šíří naši betonáři a regulátoři a sice že Orlík dokázal transformovat v roce 2002 desetitisíciletou vodu na 1000 letou. Působí to dojmem že dokázal desetkrát snížit průtok a to tady samo jde. Reálně všichni tuší že nebyl snížen o nic, ovšem stokrát opakovaná Lež se stává samozřejmě pravdou... To tvrzení o toxicitě ekologikcých jablek samozřejmě šíří tzv. pokrokoví ovocnáři... je to stejný jako úmyslná dehonestace starých, ušlechtilých odrůd. Ale abych odpověděl na vaši otázku, nebál bych se konzumce těchto plodů, asi bych je nekonzumoval denně, ale když nemám jiné, lepší jablko, proč ne? ZA život do sebe dostanenete mnohem více a horších s..ček...
Ing. Fidla