Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Psal o tom R. Šrot v 1000 radách zahrádkářům, že broskvoň neumí využít zimní vláhy, protože po podzimní výsadbě už nevytváří vlasové kořínky. Že je prostě lepší je zakrechtovat a vysadit na jaře. Jednou mi tak broskvoň na jaře nevyrašila. Dál už jsem to nezkoumal a broskvě jsem vysazoval nebo rovnou kupoval až na jaře. Jak se chová broskev na slivoňové podnoži, to jsem se nikde nedočetl.
    V posledních letech jsem se snažil porovnat, jak rostou stromky vysazené na jaře oproti těm na podzim. Veškerá literatura upřednostňuje podzimní výsadbu - lepší sednutí půdy, využití zimní vláhy, dřívější rašení, atd. Těžko to porovnat, neexistují dva stejné stromky ani stejná stanoviště. Nicméně toto výsadbové "dogma" nemůžu potvrdit. Na začátku vegetace je rozdíl veliký. Dřívější rašení, větší přírůstky, to ano, koncem léta ale mezi sazenicemi rozdíly nevídám. Když k tomu připočtu riziko poškození mrazem, zajíci, hraboši, vychází mi z toho líp ta jarní výsadba.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika