Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolím si nesouhlasit. Za prvé nepovažuju idared za špatné jablko, už jsem o tom psal, špatná pověst Idaredu vychází jednak z nekvalitních levných polských imitací a potom z opravdu tragické úrovně českého amaterského sadařství. Když Idared plodí na starém dřevě, přeplozuje, tak je opravdu bez chuti, řepovitý. Velké červené plody z mladého dřeva jsou trochu o něčem jiném. Podobně se chová třeba Starkrimson. Ale vraťme se ke Švýraskému. Kdysi jsme měli jeden zákrsek na zahradě, sežrala ho rakovina, jako většinu jabloní na slabých podnožích tady. Chuťově dle mého od idaredu snadno odlišitelný, jakkoliv podobnnost i vizuální se dá určitě najít. Nezvyklá kombinace Ontaria a Coxovy měla za následek velmi specifickou osvěžující chuť, nevídanou u současných odrůd, takové vylepšené Ontario řekl bych. Spolu s poměrně velice slušnou odolností ke strupovitosti bych tuhle odrůdu určitě neházel do propadliště dějin...

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika