Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Dobrý den,
zkusím Vám poradit. Nejdříve tedy k prořezávání stromu: terminál by měl být jen jeden, proto ostatní přebytečné vlky buď vyřežte a nebo pokud je v koruně dost místa, převeďte je na postranní větev či výhon jdoucí ven z koruny. Myslí se tím ty, které mezitím obrostly plodonosnými výhony. Ostatní vlky musí z koruny pryč, aby se nezahušťovala. Co se týče doby řezu, záleží na tom, jaké má hrušeň přírůstky - pokud jsou malé, je vhodné provést řez nyní, popř. i zmlazovací, pokud hrušeň roste bujně, rozhodl bych pro řez až v srpnu.
Pokud je pod stromem trávník a vy chcete přihnojit strom a ne trávník je potřeba dostat se co nejblíže ke kořenům, tzn. je nesmysl rozhodit hnojivo jen tak pod strom. Je v hodné udělat do země několik děr  (špičatým kůlem, rýčem...) nezáleží na velikosti díry, ale na hloubce, aby hnojivo využil strom ne trávník. Ta by měla být cca 30 - 60 cm.  Hloubění jamek se provádí po obvodu koruny, kde nejvíce vlásečnicových kořínků jimiž strom čerpá vodu a živiny.
Do děr vhodíte hrstku cereritu a zasypete zeminou.
Takto si to pamatuji ze školy,samozřejmě je vícero způsobů. Zkušený pěstitel ovocnář, např. pan Vysloužil vám jistě zpřesní postup a možná mne poopraví.
Doufám, že jsem Vám tímto zůsobem alespoň trochu pomohl.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika