Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud to budu brát podle našich slepiček a připadá mi to i logické... hřady jsou příliš vysoko, resp. nejnižší hřad nad hnízdem nízko a ze stran už vysoko.Druhý a třetí jsou nejen vysoko, ale i daleko od sebe. Dle mého názoru se tam prostě kuřičky necítí bezpečně.

Dále, jak už je tu napsáno, mi podle fotky připadá, že latě mají špatnou tlouštku a i výšku a nemají zkosené hrany. Jak velikost tak i zhranění je důležité proto, aby je slepičky mohli svými pařátky dobře obejmout.

Nám se osvědčilo mít jeden hřad, (pokud je jich víc, stejně se slepice snaží nacpat na ten nejvyšší). Pod hřadem je v celé délce vždy plato, takže slepičky můžou skočit rovnou na hřad nebo na plato a z něj na hřad.

Neměřila jsem, dělali jsme od oka. Pro dospělé slepice máme hřad od plata vzdálený cca 30cm v šíři cca 5cm. Pro kuřičky je hřad nad platem cca 20cm, šířka cca 3,5cm a pro kuřata (od 20 dnů až po aktuální stáří necelé dva měsíce) je hřad ve výšce cca 6-9cm v šíři cca 1,5-2,5cm, upravováno podle jejich růstu.

Podstatné jaké kuřice to vlastně jsou... lehké, střední nebo těžké a podle jejich velikosti určit přiměřenou vzdálenost od plata a také šířku latě a k ní úměrnou výšku latě.

Přiznám se, že se mi celkově ten kurník nijak zvlášť nelíbí. Možná jen nevidím celek, ale podle toho co je na fotce, ani hnízda nejsou úplně ok, neměla by být na zemi... jednak kvůli případnému chladu a také kvůli hlodavcům, kteří mnohdy jdou za potravou.

edit: znovu jsem si prohlédla důkladněji fotku a vidím, že hnízda jsou kousek nad zemí. Nevím jestli to vidím dobře, ale ta mezera pod nimi se mi zdá poměrně nízká.....k čemu je a jak ji budete čistit?

No a ještě poslední věc, z dotazu není zřejmé jak jsou kuřičky staré ani jak dlouho je máte. U hodně mladých, které nebyly na hřadování zvyklé není neobvyklé, že na hřad ze začátku nejdou. Naše první kuřičky od překupníka, cca 16 týdenní, spaly zhruba týden na platu než začaly hřadovat. Nicméně to nemění nic na tom co jsem psala výše, min. pro lepší pohodlí slepic.

Závěrem přidávám fotku našeho kurníku a i když to není dokonalé, tak se mi to jeví jako účelné a funkční.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika