Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Někdy začátkem 80tých let jsem si koupil novinku Red Lake, spolu s jinými ve školce, která byla u silnice mezi Jičínem a věznicí Valdice. Dnes pěstuji potomky této rostliny a ani jiné Red Lake a z jiných podmínek, neznám. Hroznem, především stopkou, mi Váš „Red Lake“ ten můj moc nepřipomíná. Můj má stopky, třapiny, spíše tenké. Takže zralý řidší hrozen jen visí. Žádný výrazný oblouček silné stopky. Možná jiné podmínky. Mám 550-600m. Další znaky na fotce nerozeznám.
Můj Red Lake je dosti náročná a choulostivá odrůda. Je to jediný červený (bílý), který znám, který trpí padlím. Uvádí se, že červený rybíz padlím netrpí. Po letech letos opět (angrešt a černý, 15 odrůd a žádný). Na antraknozu je také hodně citlivý. Nepoužívám chemii. Je to nejslaběji rostoucí odrůda z asi 15ti, které pěstuji. Řídký keř vzhledem k tenkému dřevu hodně rozklesává až poléhá. K velikosti keře je docela úrodný. Typem dřeva a růstu se mu podobají Jonkher v.T. a Jesan, jsou ale silnější. Dozrává hned po nich. List, podobný Jonkheru. Je zakulacený, nemá ostře špičaté cípy (typu Holandského). Nezralá kulička je mléčně zakalená, není sklovitá. Nesnáší konkurenci trávy. Snadno se množí, ale roste pomalu.
Myslím si, že v chuti je z mých červených (bílých) rybízů nejlepší. Zkoušel jsem to i na řadě dalších lidí. Je ale problém, že většina odrůd ještě není, v jeho době, v plné zralosti. Vzhledem k chuti a slabým keřům, ho pěstuji nejvíc i když všechny jeho ostatní vlastnosti jsou dost špatné. Myslím si, že tato odrůda za pěstování stojí. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika