Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím jestli se jedná o šarku.Na prvním snímku je vidět klejotok, který nemá nic společného se šarkou.Klejotok nemusí mít původce v obaleči švestkovém, pokud se v plodu později nenajde larva.O původu klejotoku ještě nemám přesvědčivé důkazy o původci.

Plody švestky vykazují poškození(prohlubně) jaké lze spatřit u plodů nakažených šarkou, ale okolní listy mi připadají velmi zdravé, bez olejově difůzních skvrn.Prohlubně mohou být způsobeny i intenzívním slunečním zářením.

I kdyby byl strom nakažen šárkou, tak v mladém věku stále může plodit kvalitní ovoce-zvláště když se mu dostane pravidelné péče.Tzn.příznaky šarky lze někdy eliminovat dostatečným hnojením stromů a zálivkou.Celé regiony jsou víceméně šarkou promořeny, proto je likvidace, a následná náhrada relatívně zdravého stromku asi zbytečná-pokud ovšem nehospodaříte v nějakém izolátu, kde se vyjímky nepřipouštějí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika