Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to paradox, jak se některé relativně pro životní prostředí bezpečné látky po činech norského Anderse Behring Breivika tiše přesunuly do přípravků pro profesionální uživatele. Jednou skupinou jsou přípravky na bázi mikromleté síry fe formulacích WG a WP (Kumulus, Sulikol K, Thiovit Jet, aj.). Ta síra je jen "jemnější" v tom, že její depozice do ošetřeného porostu není na elementární úrovni (atomy a ionty) ale jako zrníčka prachu. Elementární síra vzniká pak později postupnou sublimací síry (zejména při slunečném počasí).

U Sulky je tomu jinak. Při aplikaci dochází k rozpadu polysulfidu vápenatého a z roztoku je vylučována elementární síra, která má snahu okamžitě se vázat do komplexů. Působí tedy jako dotykový jed (akaricid) a zároveň je vyšší riziko fytotoxicity při aplikaci za teplého počasí (což je v protikladu s potřebou aplikace při teplotách kdy začne být roztoč aktivní) - na padlí za vegetace se tedy nepoužívá. Depozice reziduí je pak stejné jako aplikace mikromleté síry a má fungicidní účinnost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika