Nápověda > Fórum

Jak vložit příspěvek

Pokud chcete připojit reakci k některému z dříve vložených příspěvků (zapojit se do vybrané diskuze), tak klikněte na odkaz "Připojit reakci", který najdete pod textem každého příspěvku a do následného formuláře vložte text příspěvku.

Text příspěvku se vkládá do vizuálního editoru, který je součástí formuláře. Tento editor umožňuje aplikaci celé řady formátovacích prvků. Vedle toho lze prostřednictvím vizuálního editoru do textu zpráv vkládat hypertextové odkazy na jiné webové stránky (pomocí ikonky s řetízkem). Text příspěvků se automaticky zarovnává do bloku. Jednotlivé řádky proto prosím nezakončujte (klávesou enter).

Pokud budete chtít k příspěvku připojit obrázek, tak pomocí tlačítka "Procházet" vyberte soubor s obrázkem, který máte uložený ve svém počítači. Registrovaní uživatelé mohou k příspěvku připojovat po jeho vložení také další obrázky (k jednomu příspěvku lze připojit 15 obrázků). Vkládání fotografií je omezeno na obrázky typu JPEG a PNG o maximální velikosti 10 MB a rozlišení 12 megapixelů.

Pokud chcete založit nové téma, tak klikněte na odkaz "Založit nové téma", který najdete v každé tématické oblasti (rubrice) nad seznamem dříve vložených diskuzí (viz obrázek). V následném formuláři pro založení nové diskuze zvolte rubriku (předvyplněna je rubrika, v níž jste kliknuli na odkaz "Založit novou diskuzi") a vyplňte název příspěvku, který bude zároveň názvem celé diskuze (všech připojených reakcí). Volba vhodné rubriky a výstižného názvu diskuze je důležitým předpokladem, aby se do ní zapojili další přispěvatelé.

Než založíte novou diskuzi, tak prosím ověřte, jestli se již o vámi zamýšlené problematice na serveru nediskutuje. To zjistíte nejsnáze pomocí vyhledávání. (vyhledávacího formuláře umístěného v levé části každé stránky). Pro podrobné informace o vyhledávání viz kapitolu Vyhledávání v diskuzích.

Vložené příspěvky mohou upravovat pouze registrovaní uživatelé (u anonymních příspěvků je tato možnost znemožněna, aby nebylo možné měnit příspěvky jiných přispěvatelů) avšak to pouze do chvíle, do kdy je k těmto příspěvkům připojena nějaká reakce (aby nebylo možné měnit obsah příspěvků, k nimž se již někdo vyjádřil).

Pokud chcete do diskuzního fóra vkládat příspěvky pod svým uživatelským jménem, tak musíte být v danou chvíli přihlášeni. Přihlášení se provádí vložením uživatelského jména a hesla do přihlašovacího formuláře, který je umístěn v levém menu na každé stránce (viz obrázek). Uživatelské jméno a heslo získáte při jednoduché registraci (viz výhody registrace).

Jednotlivé příspěvky jsou v diskuzích seřazeny v pořadí, ve kterém byly vloženy a to v souladu s její stromovou strukturou, která znázorňuje posloupnost reakcí. Díky tomuto dvourozměrnému způsobu třídění nemusí být nová reakce zařazena bezprostředně za příspěvek, ke kterému byla připojena (nová reakce se zařadí za reakce, které byly k příslušnému příspěvku připojeny dříve) ani na konec diskuze (za novou reakcí mohou být zařazeny reakce připojené k příspěvkům na stejné nebo vyšší úrovni stromové struktury diskuze).

Stromová struktura příspěvků je v diskuzích vizuálně znázorněna pomocí odsazení. To však platí pouze do 10. úrovně, od které se již příspěvky neodsazují (prostor zobrazení příspěvků by již byl díky velkému odsazení příliš malý). Návaznost jednotlivých příspěvků lze zjistit pomocí odkazu "Přejít na: předchozí příspěvek" umístěného u každého diskuzního příspěvku.


O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika