Mimo to, co píše paní Lída ještě dělám špenát, neseji zahradní lebedu, zvládne to přesevem sama po celé zahradě a na jaře je třeba uvolnit místo, likvidovat - povařím, přecedím, vymačkám, pomelu, zamrazím - totéž na podzim s novozélandským (čtyřboč), kapustu jen nechám přejít varem, používám nejen do karbenátek, ale také na polévky a kapustu jako "omáčku". Fazolky (lusky) nakrájet na velikost dle zvyklostí, přejít varem - do polévek, pod maso, na omáčku. Kopr, zelené natě, bylinky, nesekám, oberu, operu, v mikrotenovém pytlíku stočím do válečku (hodně pevně) a zmrazené ukrajuji dle potřeby. Jde zamrazit cuketa, podušené nebo povařené (nutno-syrové jsou fuj) houby, nedozrálá fazolová zrna, cukrová i jiná kukuřice, zahradní bob-blanšírovat, zamrazit, použití dle zvyklostí - bezva na farmářské fazole. Otrhané, zamrazené květní stvoly z česneku - lze použít do do vývarových polévek. Elena