Zamrazena zelenina



quasimodo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 188.243 (?) 
7.11.2011 23:31, zobrazeno: 22095x

Je "okurkova" sezona, takez si dovolim otevrit tema o zamrazovani zeleniny. Jakou zeleninu a jak je vhodne mrazit? MAm velky suplikovy mrazak, ktery je z 90% nevyuzity, tak bych pristi rok zasadil neco cim v nem "ucpu diry". Nekdy je mrazena zelenina na vareni vhodnejsi a kupujeme ji mraky, takze bych mel i rad svou. MAte nejake recepty ze zeleniny, treba vyrabite si polotovary, ktere si pote zamrazite?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 220.35 (?), 8.11.2011 0:43

Mrkev + petržel + celer nastrouhat, smíchat (pod svíčkovou, do polévek). Mrkev na kostky nebo plátky (na dušení). Uvařená a vymačkaná kapusta (na karbanátky). Růžičky květáku, plátky celeru, oboje blanšírované (na smažení). Nudličky papriky,  kolečka pórku, ačokča (do číny, gulášů). Zelený hrášek, růžičky brokolice (různě). Plněné paprikové lusky. Dá se zmrazit i směs rajčat a paprik na lečo, já ji raději steriluji do sklenic (zmenší objem). Veškeré zelené natě nasekané v krabičkách (petržel, celer, libeček, kopr)...atd    Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 54.27 (?), 8.11.2011 8:06

Mimo to, co píše paní Lída ještě dělám špenát, neseji zahradní lebedu, zvládne to přesevem sama po celé zahradě a na jaře je třeba uvolnit místo, likvidovat - povařím, přecedím, vymačkám, pomelu, zamrazím - totéž na podzim s novozélandským (čtyřboč), kapustu jen nechám přejít varem, používám nejen do karbenátek, ale také na polévky a kapustu jako "omáčku". Fazolky (lusky) nakrájet na velikost dle zvyklostí, přejít varem - do polévek, pod maso, na omáčku. Kopr, zelené natě, bylinky, nesekám, oberu, operu, v mikrotenovém pytlíku stočím do válečku (hodně pevně) a zmrazené ukrajuji dle potřeby. Jde zamrazit cuketa, podušené nebo povařené (nutno-syrové jsou fuj) houby, nedozrálá fazolová zrna, cukrová i jiná kukuřice, zahradní bob-blanšírovat, zamrazit, použití dle zvyklostí - bezva na farmářské fazole. Otrhané, zamrazené květní stvoly z česneku - lze použít do do vývarových polévek. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 123.87 (?), 8.11.2011 10:14

Jenom k těm zeleným natím - dávám je do mikrotenového pytlíku jenom zbavené silných stonků. Pak v zimě ustřihnu pytlíkovi roh a natě sypu, kam je potřeba. Zmrazené jsou křehké a "nakrájí" (rozdrtí) se až při této manipulaci a neztrácejí podle mě tolik aroma. Pytlík s ustřženým rohem pak vložím do dalšího, celého, zavážu a vrátím do mrazáku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.35 (?), 8.11.2011 12:41

No jo, na stvoly česneku (do číny) jsem zapomněla. Kapustu dávám i nasekanou syrovou (do polévek), houby nakrájené syrové (ale spaření doporučují). Na ten pór, papriky a houby to chce dvojitý sáček (aroma). Bylinky vcelku se mi neosvědčily, sekám a dávám do krabičky od Ceresu. Fazolové lusky nerada...           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika