vrba

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?)
5.5.2008 15:27

Jak tlusté větvičky z vrby sázet? Čím tlustší tím lepší. Čím tlustší větvičky, tím větší přírůstky prvním rokem.  Můžou být až tak do průměru 3-5 cm, samozřejmě lze i větvičky s průměrem 1 cm a menší, ale ty budou pomaleji přirůstat. Délka tak do 30cm a nechat vyčuhovat tak 10 cm.

Kde je vzít? Musíte pohledat někde u potoka.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 112.196 (?), 5.5.2008 14:51

Vrba muze byt velmi zajimava. Take stale premyslim co dat jako zivy plot. Nevite nekdo o najakem odkazu, kde by byla fotografie ziveho plotu z vrby? Dekuji.

alena

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 5.5.2008 15:34

Tu je fotka plotu zo Salix viminalis - vrba košíkářská. Je to celkom zaujímavé.

vrba plot
vrba plot

host - 244.35 (?), 4.8.2008 23:29

Na jaře jsem vyrobila podobný plot z vrby. Našla jsem v knížce živý plot z vrby, ale byly to sazenice šikmo zasazené a podle obrázku asi propletené. Já natrhala proutí z obyčejné vrby od potoka asi dva metry dlouhé a napíchala našikmo do země. Před zasazením jsem konce namočila do gelového kořenového aktivátoru. Pruty jsem propletla, nahoře jsem natáhla provázek a konce přivázala. Plot je přivázán ke sloupkům jako klasické pletivo. Jen sloupky jsou pouze zatlučené, ne zabetonované. To jse nám nechtělo. Plot je velmi pevný, celý obrašil, jen v letošním horku začíná prosychat. Je na jižní straně a celý den na něj svítí slunce. Uvidím jak přežije zimu, jaký bude příští rok na jaře. Zatím je super, ani jsem nečekala že se všechny pruty chytí a porostou. (A nestál nás ani korunu)

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 5.5.2008 15:27

Jak tlusté větvičky z vrby sázet? Čím tlustší tím lepší. Čím tlustší větvičky, tím větší přírůstky prvním rokem.  Můžou být až tak do průměru 3-5 cm, samozřejmě lze i větvičky s průměrem 1 cm a menší, ale ty budou pomaleji přirůstat. Délka tak do 30cm a nechat vyčuhovat tak 10 cm.

Kde je vzít? Musíte pohledat někde u potoka.

host - 239.179 (?), 11.5.2008 20:54

Dobrý den, moc se mi líbí nápad" živý plot z vrby". Chtěla bych se zeptat jestli je vhodná jakákoliv půda.Mám půl zahrady jílovitou a půl pískovou a jsem zahradnický laik (doslova). Předem moc děkuji za radu. Gabča

host - 1.251 (?), 24.8.2008 4:22

vrb je velké množství druhů, většina z nich koření dobře, některé ale ne. Nejlépe koření pruty řezané v prosinci nebo lednu za mírnějších teplot, ne silných mrazů. Pruty se musí skladovat za nízkých teplot a dostatečné vlhkosti, ale nesmějí zmrznout. Třeba někde nad vodou ve studni nebo pod půdou na zahrádce. Sází se hned po roztátí sněhu na jaře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz