tůje + cypřiš

host - 26.22 (?)
8.3.2009 0:39

Nechejte prosím už těch cypřišů, skutečně se k nám nehodí. Soused si udělal živý plot (na dědině!!!) z cypřišů a do roka jich všech asi 50 bylo suchých. Už je vyryl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 9.4.2008 20:06

Jééé...! Konečně se hraboši leknou konkurence

host - 122.227 (?), 25.5.2010 21:49

Podle Vasi odpovedi se mi zda, ze jste jen teoretik a jeste k tomu bez fantazie a vkusu. Naopak, pece je nutna od zacatku vysadby, aby rostlina mela pro rust ty nejlepsi podminky a pekne zahustovala ke spokojenosti majitele a to nejlepe formou prihnojovani 2 x za rok. A opet  "Naopak" Jehlicnate zive ploty jsou nejpraktictejsi, protoze se dobre tvaruji, jsou huste a to po cely rok, tedy i vzime, na rozdil od listnatych zivych plotu. A Po treti "Naopak", kombinace dvou odstinu ci barev obdobnych jehlicnanu je velmi vkusna, pusobi vyrazne ziveji, nezli jednobarevna varianta a svedci o rozvinute fantazii majitele. Pokud ji nekdo nazyva kycem, tak jen proto, ze si neco takoveho nedovede predstavit, mnohdy z nedostatku praxe, ci znalosti a svuj handicap zakryva pohrdanim timto skvelym napadem, ktery krasli radu velmi peknych a vkusnych zahrad.  

host - 82.23 (?), 8.4.2008 22:36
mám takové tušení že až to vyroste tak budete koukat radějim se poradtě se zahradníkem odborníkem a dokovaď je čas tak to pokáceta přesázet

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 10.4.2008 0:33

To je docela zábavné - sklouznout od diskuse o thůjkách k trpaslíkům.  Já sice trpaslíka na zahradě nemám, ale na skalku k plotu, kde chodí okolo děti jsem dala takové sádrové konipasy. Dělá mi moc dobře, když děti chodí okolo a líbí se jim to - a mě vlastně také. Jak píše Ferda Mravenec, je to pro potěchu...     Zdravím - Daniela.

Konipasové
Konipasové

host - 221.138 (?), 10.4.2008 7:46

Naprosto pohodové paní Danielo. Dělal jsem před lety zahradu i s jezírkem a když majitelé nemovitosti uspořádali pro své přátele nějaké to posezení, tak ti pozvaní dovezli zajímavou keramickou žábu a posadili ji k tomu jezírku. Je tam dodnes a přináší spoustu radosti nejen majitelům, ale i dětem, které pravidelně chodí kolem v rámci vycházky z mateřské školky. Radost ze všeho Vám přeje Stanislaw:-)

host - 180.133 (?), 10.4.2008 9:10

Ano dětem se líbí ledacos, hlavně když je to křiklavé, barevné ap. Vrcholem krásy jsou pro děti Disneyovské postavičky. Je ale dobré rozlišovat hezké a líbivé věci. I zahradní keramika může být vkusná, nápaditá, může se líbit dětem a nemusí být kýčovitá. Důležté je i vhodné zakomponování do zahrady.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 10.4.2008 10:06

Jo jo dětem se líbí opravdu ledas co ale Daniele se to povedlo ty zelené breberky neruší celkový dojem ze skalky -přidejte víc fotek-a jestli že je tam má pro svoji potěch a ne kvůli tomu aby sousedi koukali je to jen dobře.V tom je totiž dle mého ten rozdíl.Přesně chápu jak píše pan Stanislaw toho pána který se vrátil k nám na Moravu a koupil si trpaslíky.On to nedělal pro oči sousedů ale pro sebe.

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 25.5.2010 21:55

Také zdravím

žabka
žabka

host - 173.179 (?), 6.3.2009 20:26

Koupili jsme 30ks cypřiše, všechny uhynuli přes veškerou snahu, v zahradnictví mi pak řekli, že cypřiši se v našich klimatických podmínkách vůbec nedaří a je hlavně náchylný na mráz.

host - 26.22 (?), 8.3.2009 0:39

Nechejte prosím už těch cypřišů, skutečně se k nám nehodí. Soused si udělal živý plot (na dědině!!!) z cypřišů a do roka jich všech asi 50 bylo suchých. Už je vyryl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz