Kdy poprve zastrihnout Thuje Smaragd

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?)
6.4.2010 21:44

Spicku strihejte az dorostou do vysky jakou chcete, ze stran to delejte stejne - jakmile doroste kam potrebujete, vezmete nuzky a smik. Thuje se potom krasne zahusti. Pokud strihnete spicku, jeden terminal nahradi nekolik a dle meho nazoru ta thuje pak nebude prilis hezka a udrzitelna (v nejhorsim se v zime rozklesne).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

gabula19 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 137.80 (?), 6.4.2010 14:57, zobrazeno: 7813x

Dobry den, koupila jsem si asi 50 stromku Thuja Smaragd jedny byly hodne male okolo 20cm a druhe okolo 40cm. Mam je od podzimu, zatim nevidim zadny prirustek, ale snad se neco bude dit, kdyz je pohnojit. Ale ma otazka zni kdy je mam poprve zastrihnou. Nekteri znalci tvrdi, ze se maji nechat dorust do pozadovane delky a az pote strihnout a jini zase tvrdi, ze aby byl zivy plot krasne husty tak ze se maji strihat uz drive? Jsem z toho zmatena. Ja teda zatim jeste nemam co strihat, stromecky jsou jeste male, ale muzete mi prosim poradit kdy je mam zacit strihat? Dekuji

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 6.4.2010 21:44

Spicku strihejte az dorostou do vysky jakou chcete, ze stran to delejte stejne - jakmile doroste kam potrebujete, vezmete nuzky a smik. Thuje se potom krasne zahusti. Pokud strihnete spicku, jeden terminal nahradi nekolik a dle meho nazoru ta thuje pak nebude prilis hezka a udrzitelna (v nejhorsim se v zime rozklesne).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz