Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den/ahoj všem,

již delší dobu si lámu hlavu s tím, jaký si pořídit živý plot a pořád si nevím rady.
Žiju v horské oblasti v novostavbě, k níž náleží také terasa o výměře cca 35m2. Je 12 metrů dlouhá, ale na šířku má v nejširší části asi 3 - 4 metry v nejužší ale ani ne 2. Už jen kvůli soukromí i vzhledu potřebuji živý plot po obvodu k mému dřevenému laťkovému plotu, no právě kvůli malé šířce terasy nevím, jaký. Primárně bych nejradši nějaký jehličnan, no nebudeli zbytí, samozřejmě i listnatý keř je lepší, než nic. Ptačí zob by mi nevadil, no ten má rovněž udávanou šířku až 2 metry, což je pro terasu likvidační.

Potřeboval bych něco do metru šířky (či přesněji hloubky), na výšku budu plot kvůli výhledu na hory řezat do dvou metrů, cca kolem 1,5m.  Zasazení by proběhlo do půdy, její kvalita je mi neznámá, cypřiše mi ale na terase léta rostou bez potíží. Nadmořská výška je 430 metrů, většinou spíše polostín až stín (ráno cca do 13-té hodiny postupně ustupující slunce, zbytek dne stín). Srážky jsou zde celkem četné, díky hadici ale není problém plot zalévat.

Děkuji předem za každou pomoc!
Denis

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika