Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vážený pane Edo, dá se množit opravdu velice snadno. Můžete ho řízkovat i nyní polovyzrálými řízky takzvaně s patkou starého dřeva, kdy vytrhnete boční výhonek s patkou starého dřeva, patku je lépe ostrým nožem seříznout do hladka a nastimulovat (gelovým nebo práškovým stimulátorem na dřevité řízky). Řízky píchejte kolíčkem do připraveného substrátu, nejlépe ve skleníčku, nebo do bedýnek a s nimi umístit ve skleníčku na zastíněném místě, nebo při horku přenést na potřebné období třeba do sklepa nebo na severní stranu domu a přetáhnout fóliovým krytem. Důležité je mlžení a vyšší vzdušná vlhkost - zakoření do podzimu, na přelomu září a října můžete sázet - na zimu přihrnout kořeny a i namulčovat. Lépe by ale bylo první zimu sazenice nechat přezimovat v podmínkách odpovídajících studenému pařeništi. Přeci jen budou méně trpět, pokud zrovna přijde tužší zima.

Druhým velmi spolehlivým termínem řízkování je konec léta až začátek podzimu - konec srpna až v září. Řízky jsou vyzrálé a stimulace je dobrá. Opět můžeme umístit ve skleníku, nebo i na krytý záhonek někde polostínu, chráněný před sluncem a větrem, do půdy přidejte rašelinu i trochu dobrého kompostu. Postačí asi na měsíc překrýt fólií, nemusí se tak intenzivně zalévat. Vyberte takové místo, na kterém řízky budou moci zůstat celou zimu - před zámrazem je dobré zasypat rostliny celé listím, občas si na ně vzpomeňte a zalijte je. Kořenit budou déle,nejvíce kořenů naroste v předjaří příštího roku, kdy je můžete přesadit - nespěchejte!, mohou na místě zůstat do září, kdy je ideální doba pro výsadbu stálezelených.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika