Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chlapi, vyzera, ze sa vyznate. Potreboval by som radu odbornika, ktory s tym ma skusenost. Mam 2oj metrovy betonovy plot. Na Z a S svetove strany, rozmer 25x20 som nasadil tuje smaragd 120cm od seba. Ale s tym, ze chcem mat vetrolam aspon o vyske 3-4m. Vysadil som ich skoro 2oj metrove/cca 160cm-180cm/ a po roku mozem povedat, ze sa vsetky pekne ujali a maju uz aj pekne prirastky/pravidelne a riadne som zalieval/. Problem je, ze teraz su siroke tak max 50-70cm, ako ktore. Kym sa vobec dostanu nad plot 2m, tak ako vetrolam to stale moc nebude ani o par rokov.

Preto som ochotny este zainvestovat a dat medzi ne dalsie, rovnako vysoke tuje smaragd. Ak ich tam pridam medzi ne dalsie, budu od seba tym padom uz len 60cm a uz coskoro mozu pekne rast nad plot a zacat vytvarat vetrolam aj vo vyssej vyske, ako mam plot.

Moja otazka teda znie. NEublizim tym tujam takymto rozponom 60cm? Teraz asi urcite nie, ale co o 10 rokov? Nevyhynu? Ci budem muset pretriedit o 15rokov??

Fakt tu mame od S/SZ silny vetrisko a viem ze som s tuja smaragd vybral dobre/prezili brutalnu silu vetra, niektore aj nechranene plotom, kedze ich tu mam viac aj po zahrade..., 30m/s bezne neni problem na jar/. Nejaky cyprus leyland, alebo nieco bujne rastuce by nemalo sancu, polamalo by to, len taky fukot. Len proste tomu chcem pomoct, aby branili vetru rychlejsie.

Mozem ich teda dosadit dalsie na 6cm rozpon?

Dakujem za rady

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika