Sebraná skrývka - čím nahradit?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
               
host - 253.180 (?) 
20.1.2012 15:11

Jsem rád, že jste se po čase zase ozvala smiley. To my plot už máme, na domě se dodělávají poslední detaily a do konce února bychom už měli být přestěhovaní. Jen ty hromady hlíny, ne a ne pořád rozvozit! Už jsem nad tím mávl rukou, že to udělám na jaře, ale náhodou jsem do toho zaryl krumpáč a počáteční kyprost je v tahu. Pomalu ale jistě se ty nadýchané hromádky slehávají a tuhnou. Doufám, že je to jen tou zimou a teplo je trochu rozvolní, jinak začnu shánět dynamit.

Mějte se, Tom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 9.172 (?), 3.2.2012 19:58

No a co kdyby jste v téhle době poslala aspoň fotku vašeho nového, omrzlého plotu? Na fotky čerstvě zasazených jahod si počkám do toho dubna...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 23.11.2011 7:09

tak to je k,hroznové víno roste v kamení, ale i toto je moc, jedině kolem každého kořenového balu vykopat takovou díru a zasypat zeminou s hnojem, kompostem,jestli by měl stromeček vydržet nějaký ten rok a přihnojovat, držím pěsti, aby jste si něco vypěstovali, krom skalniček...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
TomB. - (36) - 253.180 (?), 16.3.2012 14:07

Tak cca před týdnem jsem začal hlínu rozvážet kolečkem. Už není tak kyprá, jako před několika měsíci a perník už nepřipomíná ani náznakem. Hromady se slehly o zhruba 15 cm, uvnitř jsou ještě zmrzlé a navíc na nich vyrazila snad pšenice nebo co to je  -všechny stébla stejné.

Mám obavu, zda hlína bude na celou zahradu stačit. 120 tun vypadá jako dost, ale vysypané kolečko v rohu pozemku vypadá hodně uboze...surprise. Tenhle víkend má být dost teplý, tak na to vlítnu a v dalším týdnu dám vědět.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 16.3.2012 14:45

Pokud roste obilí, je to jen dobře, budete mít kvalitní zelené hnojení. Jen to nesmíte nechat vysemenit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
TomB. - (36) - 253.180 (?), 21.5.2012 11:41

Dobrý den, tak nyní jsem ve fázi, kdy jsem několik hromad rozvezl kolečkem a zarovnal prknem (cca 20 tun). Protože to v mém případě vypadalo na celoroční práci, dal jsem pár korun (1600) bobíku, který měl zbylé hromady hotové za necelé 2 hodiny. Je ale bohužel pravda, že nejhezčí část zahrady je ta, kterou jsem dělal za pomocí kolečka. Zbytek je rozježděná, zvlněná plocha, s asi 2 miliony na kámen ztvrdlých hrudek. Hrabat to nejde, motyčka od povrchu odskakuje. Přece nebudu 800 m rýt?! Počkám na 1. vydatnější deštík a zkusím to, jestli to půjde lépe. Zatím zdar a sílu. Tom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 67.214 (?), 27.5.2012 15:24

Dobry den,

Soucitim s Vami. Prosel jsem si podobnym pribehem, jen s tim rozdilem, ze jsem potreboval zarovnat pozemek, misty az 1 metr! Vetsinu hliny jsem mel za odvoz, ale to je na tom to nejdrazsi. Navrch jsem dal peknou hlinu jako Vy, taky cca 200/t. Abych to zkratil, padlo tam celkem cca za 150k. 

Tim to ale nekonci. Ona i ta krasna puda za 200 zrejme nema vse, co by mela mit. Zahradnici navezli dalsi tuny pisku a kompostu, ktere zapravili do "ornice". Trava ma stale daleko k vysnenemu idealu, ale pokud budu dodavat ziviny (hnojit) melo by se to snad casem vyrazne zlepsit. 

K tomu ujezdeni - mel jsem stejny problem. Kdyz puda po destich zmekla, pouzil jsem valec (vibracni nekolika tunova krava). Na to zminou smes pisku, kompostu a trocha raseliny. To vytvorilo velmi mekkou horni slupku, ale trava to casem zpevnila. Doporucuji pak 2x rocne prosekavat travnik strojove. Letos jsme v ridcich mistech pouzili dosevaci stroj (semena zapravena do pudy). Uvidime. Zahradnici rikaji "hnojit, hnojit, hnojit" a samozrejme casto sekat. Mezitim pouzit slektivni herbicid. S navezenou hlinou jsem navezl furu plevel. 

Preji Vam hodne stesti a trpelivosti. Vysledek vsak urcite bude stat za to :-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
TomB. - (36) - 55.96 (?), 17.9.2012 15:32

Kupředu se to hnulo až díky známému s rotavátorem. Sice ho na našem "mlatu" málem oddělal, když musel každých 10 m narovnávat zkroucené nože a také na tvrdé hrudky neměl nárok, ale celkově zahradu víceméně nakypřil. Za ním jsme chodili s hráběmi a zvlněný povrch uhrabávali a rozklepávali hroudy. Až později jsem přišel na to, že je lepší nechat pořádně namoknout a potom, i za cenu 5 kilových bagančat, hroudy lehce rozpinknout. Pak jsem koupil travní semeno a zasil. Nyní už mám trávu cca 4 cm vysokou a protože hned v tu noc, co jsem sil, pršelo jak blázen, budu zanedlouho dost dosévat. Travička je ale moc pěkná, vůbec nelituji, že jsem za ní dal trochu víc a také se při setí dost nadřel. Kdo by chtěl vědět detaily, tak pisněte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika