Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Ad 1: v trávě je určitě dost enzymů (oxidáz), aby odpracovaly velkou část té přeměny samy. Navíc, rychlost zahřátí po posekání i to, že čím víc se tráva naruší, tím rychleji to jede, svědčí opět o tom, že jde o vlastní oxidázu trávy. Koneckonců tomu nahrává i jeden z těch odkazů - když se uzavře přívod kyslíku, reakce se přeruší. Ad 2: zeptejte se v pivovaru na cukrotvorné teploty. Nebo zmíněných pokusníků s tabákem. Každý enzym má svoje teploty, za kterých ta oxidace probíhá nejlépe. Když trávu osušíte, omezíte aktivitu enzymu. Když ji smícháte se štěpkou, teplo ohřívá i tu a to se to celé na tu teplotu neohřeje. Když to shrabete na hromadu, vznikající teplo ji ohřívá, až dosáhnete "cukrotvorné" teploty té oxidázy a rozjede se to.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika