Zahradní čerpadlo Al-ko JET F 1000



deogratias - (1) - 3.56 (?) 
19.4.2010 17:57, zobrazeno: 7178x

Dobrý den,

chtěl bych koupit následující zahradní čerpadlo AL-KO JET F 1000 o výkonu 1000W.

Pokud by to šlo, chtěl bych ho položit na sud s vodou a odtud mít hadici zhruba 20 m a stříkat jí záhonky.

V několika věcech si ale moc nevím rady, a chtěl bych proto poprosit o pomoc.

1) Čerpadlo má otvor na sací hadici i na výstupní hadici 1 coul. Sací hadici bych měl asi 1,5 metru, takže na tom tolik nezáleží, ale výstupní hadice 1 coul bude asi celkem drahá a taky se mi zdá, že se s ní bude špatně manipulovat. (Na druhou stranu ale asi výrobce ví, proč dělá výstupní otvor tak velký - asi se díky tomu ušetří za elektřinu...).Myslíte, že bude 3/4 palce lepší a jestli se dá případně dokoupit nějaká redukce na ty 3/4 coulu?

2) Bude možné hadici osadit stříkací pistolí? Jde mi o to, jestli to bude fungovat tak, že když stříkací pistolí uzavřu přívod vody, tak se čerpadlo samo vypne a když spustím přívod vody, tak se zase zapne. Tak by to asi bylo ideální, ale nevím jestli můžu za 3000Kč počítat s takovým komfortem.

3) A ještě jedna (možná trochu hloupá) otázka ohledně prodlužovacího kabelu k čerpadlu. Myslíte, že bych k tomu mohl použít 2x20 m prodlužovacího kabelu? (Myslím, že je to 2x1mm, čerpadlo má 1kW). Pokud mi dokážete poradit, budu moc vděčný.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.108 (?), 19.4.2010 18:36

1. Sání je vhodné co největšího průměru, na tom naopak záleží, tam jsou největší ztráty. Výtlak už může být menší (je tam nacpaná energie motoru). Při tomto výkonu a parametrech bude stačit 3/4 hadice. Kde to zredukujete je vcelku libovolné, ideální je vést od čerpadla část třeba 1" a pak zredukovat. Redukcí koupíte v železářství mraky, jen to musíte prodavači dobře vysvětlit.

2. Ano, ALE: čerpadlo se samo nevypne, není na něm nic, co by mu k tomu dalo impuls. Kdybyste četl pozorně web, na který odkazujete, je tam věta:

""Ve spojení s hydrokontrolou AL-KO může čerpadlo JET F 1000 fungovat i jako automatická domácí vodárna pro zásobování domácnosti užitkovou vodou.""

Tedy když si dokoupíte hydrokontrolu, pak ano, bude automaticky spínat.

3. Nepočítal jsem to, ale 40 m kabelu už je docela dost a 1,5 by se tam asi hodil lépe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika