Ponorné čerpadlo
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 200.195 (?), 27.11.2006 17:19, zobrazeno: 9025x
Chtěl bych Vás požádat o radu. Bydlím pár metrů od potoka a každé jaro mám sklep částečně zatopený vodou. Odhadem 3,5 kubíku vody. Když vodu vyčerpám, po zbytek roku je sklep suchý . Bohužel , 20 let stará ponorka už dosloužila a já potřebuji novou. V nových značkách ponorných čerpadel se nevyznám a tak prosím o radu, jakou solidní ponorku koupit, aby při občasném použití pár let vydržela. V jednom mám však jasno. Nechci čínskou hračku na jedno použití. Děkuji za každou radu. Vlasta
|
|
 |
|
 |
 |
|
nebuď zvědavý - (43), 28.11.2006 16:32
Nepíšete sice jaký výškový rozdíl čerpadlo musí překonat, ale sklep nebývá hlouběji než 5 metrů. V tom případě bych doporučil jednostupňové rotační . Vzhledem k tak malému množství vody za rok bych se nebál ani „plasťáků“.
Podívejte se na tuto stránku: http://www.e-cerpadla.cz/kategorie_levne.php
a sjeďte dolů na toto čerpadlo:
EASYPUMP
Typ: Waterstar, s plovákem 230 V
Hmotnost: 3,1 kg
Dodací lhůta: 2 až 4 dny
Záruka: 24 měsíců
Naše cena
bez DPH: 1182 Kč
Naše cena
s DPH: 1407 Kč
Doprava: 99 Kč (Česká pošta)
Popis: Max. průtok 3,3 m3/hod., max. dopravní výška 5,5 m, kabel 10 m.
Použití: Malé lehké čerpadlo určené pro občasné použití. Čerpání čisté a užitkové vody do teploty 35 °C. Max. velikost nečistot 3 mm. Vyčerpávání bazénů, zalitých sklepů, šachet a jímek. K dekorativním vodním fontánkám.
KOUPIT Návod Technické parametry
Doufám, že to nevymažou, nemám stou firmou nic společného.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.12 (?), 28.11.2006 18:45
Také bych kvůli vyčerpání takového množství vody jednou ročně nekupoval kvalitní, ale drahé značkové čerpadlo.Takové čerpadlo je třeba, pokud má být v provozu dlouhodobě. Občasné čerpání zvládne i plasťák za pár stovek. Obdobné čerpadlo, na které je odkaz výše lze koupit i za polovic. Sám takové levné kalové čerpadlo používám na občasné vyčerpání kalu z domovní čističky odpadní vody a zatím běží bez problémů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.195 (?), 30.11.2006 19:00
Děkuji Vám za oba příspěvky. Trochu jsem šmejdil po internetu a po prodejnách a nakonec jsem koupil ponorné čerpadlo Gude, provedení v nerezu, 750 W , 12 500 l za hod. Podle dokumentace má brát nečistoty do 35 mm , vodu má tlačit až do výšky 8 m. Stála rovných 1500,- Kč a tak si myslím, že to byla dobrá koupě. Ponorku využiju nejenom na čerpání vody ze sklepa, ale i na čerpání vody z potoka na zalévání zahrady. Ještě jednou děkuji za pomoc. Vlasta
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|