Irritrol x RainBird

host - 88.112 (?)
17.7.2008 16:12

hledal jsem toro ale nenašel, jen základní sortiment

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 251.251 (?), 9.6.2014 12:52
Rozdelovani na sekce ale samosebou neni jen kvuli prutoku vody. Jde taky o to, ze se zavlazuji ruzne casti zahrady, osazene ruznymi rostlinami a kazde vyzaduji jinak vydatnou zalivku. A samosebou pokud ma clovek clenity travnik a ne jenom ctverecek, tak musi vykryvat ruznymi druhy postrikovacu a to vetsinou nejde kombinovat v jedne sekci. Ja si ted zavlazovani delam a absolutne nejdrazsi na tom vsem je studna a elektronika do studny (cerapdlo, hlidani hladin, presscontrol,...).

host - 6.7 (?), 9.6.2014 14:21

MP rotatory su na travnik. Preto sa tieto zavlazovace tykaju len travniku. Na travniku ich mozete kombinovat akekolvek. Super je, ze s mp rotatorom zavlazite 3x taku plochu v jednej sekcii pri danom vykone cerpadla ako s inymi typmi trysiek. Pravda, zeleninova zahrada je nieco ine a potrebuje zvlast sekciu. Asi aj male plochy travy takto (s MP rotatorom) riesit nemozno, mozno su na to nejake specialne trysky. 

Mne sa stala taka vec, ze mp rotatorova tryska sa mi neotaca. V podstate zavlazuje svoj usek ale luce vody idu na jedno miesto a nepohybuju sa, Asi bude treba novu trysku. Neviete niekto v com moze byt chyba?

host - 77.101 (?), 19.7.2008 15:31

Jaký tam máte typ a značku čerpadla? Chtěl jsem použít nejvýkonnější Alko 1400w pětistupňové a píšete, že jste ho po čase vyměnil za lepší.Nemám s Alkem dobré zkušenosti a všechny stroje od Alko mi odešly přesně po záruce, jako by na to byly naprogramovány.Jak píšete i o systémech s malým průtokem vody, tak většina systémů má možnost tryskami nastavit na jednotlivých zavlažovacích komponentech jakýkoli průtok vyměnitelnými tryskami./20 trysek a nastavení dle tabulky/ Pro zavlažení pozemku 2000 m2 trávy je pro mě důležitý maximální dostřik a tím i plocha, kterou postřikovač zasáhne i když počítám s překrýváním dosahu.

host - 88.112 (?), 17.7.2008 16:12

hledal jsem toro ale nenašel, jen základní sortiment

host - 121.238 (?), 18.7.2008 9:55

Ano, tazko sa to hlada. Je to tu.

http://www.agro-servis.sk/dokumenty/TORO9.pdf

Predpokladam, ze nieco taketo hladate.

host - 176.34 (?), 20.10.2008 21:47

Zdravím trávníkáře - závlaháře!!!

Přispěji také troškou do mlýna.Já používám Rainbirdy Rb3504 - dvě větve po 5 kusech které jsou osazeny tryskami 1.5 - 2.0 (zalévám poměrně malou plochu kolem rod.domku cca 400m2) a potom ještě asi 50 metrů kapková závlaha = takže tři samostatné větve, tři el.magnet ventily Galcon a jednoduchý řídící počítač Galcon v kombinaci s dešťovým čidlem mini-clik. To celé poháním obyčejnou třístupňovou SIGMOU na kterou jsem posadil 100 litrovou nádrž - takže obyčejná stará klasická vodárna (pravda je že trochu kolísá tlak) ale já s tím nemám sebemenší problém, jediné v čem jsem tu vodárnu vylepšil je to, že krom klasického tlakového spínače který mi udržuje tlak (0,27 - 0,44 Mpa) tam mám ještě jeden tlakový spínač, který je zapojen obráceně, takže je za normálních okolností pořád sepnutý a rozepne tehdy, když by zapadlo sání a nešla voda (v tom případě odepne motor a celé se to zastaví dokud to manuálně nenahodím zpět). Myslím že je jednodušší nalít vodu do sání a dotlakovat vzduch do nádrže, než zadřít čerpadlo a popř. zničit motor.Ale ještě jsem poruchu tohoto typu neměl.Vodu beru z potoka takže na výtlaku mám nainstalovaný filtr a za pět let provozu minimální údržba celého zařízení.Je to trochu zastaralé ale jak říkám jsem s tím spokojen.
Je to jen jeden ze spůsobů jak se to dá taky vyřešit a nikomu to nevnucuji.
Takže zatím zdar a nazdar Honza. (janhavlina@seznam.cz)

host - 125.146 (?), 21.4.2009 22:08

Dobrý večer, děkuji všem, kteří přispěli svými poznatky a zkušenostmi se zavlažovacími systémy Irritrol a RainBird. Původně jsme se z neznalosti rozhodli pro Gardenu, která si myslím je zbytečně drahá, možná jednodušší, co se týče montáže a realizace. Ráda bych se zeptala, jak je složité provést dle navrhnutého plánu zavlažovací systémy Irritrol, nebo ReinBild svépomoci?

Děkuji předem za odpověď

S pozdravem    A. Kovářová alena.kovarova@seznam.cz

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 13.5.2009 19:24

Mě by zase zajímalo, jak složité je sestavení zavlažování pomocí systému Hunter - především výše doporučovaných hlavic MP Rotator? Jedná se mi o plochu asi 200m2. Čerpadlo máme ve studni, voda vede z něj do domu, kde je tlaková nádoba se spínačem (spíná při poklesu na 2kpa a vypíná při vystoupání k 6kpa - mohu to ale změnit), a pak zase ven. Budu moci využít stávajícího čerpadla či musím pořídit jiné? Odkažte mne prosím na patřičná místa Děkuji za veškeré rady!

host - 74.26 (?), 28.5.2009 22:10

dobrý den,

mě nabízejí systém TORO. Je to dobré?

host - 200.247 (?), 2.6.2009 12:48

Približné poradie závlahových systémov: Toro, Rainbird, Hunter, Irritrol... dlho nič až potom Gardena a iné.

Pri prvých štyroch nešlapnete vedľa. Sú kvalitatývne zhruba na rovnakej úrovni - dokonca, niektoré z výrobných závodov sídlia cez ulicu. Napríklad Irritrol je dcérska spoločnosť Toro. Je síce pravda, že Toro a Rainbird sa viac používajú na veľké závlahy napr. golfové ihr., a majú širší sortiment. Niektoré montážne f. ich dokonca kombinujú. V pomere cena/kvalita vychádza asi najlepšie Hunter. Ani s jedným s týchto systémov neurobíte chybu ak je závlaha správne navrhnutá a je zvolené adekvátne čerpadlo (čerpadlo musí spĺňať pozadované tech. parametre - prietok vody pri určitom tlaku)  V prvom rade si treba vybrať overenú a serióznu firmu, ktorá Vám závlahu navrhne, ocení,  zrealizuje a potom pravidelne vykonáva údržbu. Aký kolvek skvelý systém dokáže byť ten najhorší na svete ak je nesprávne navrhnutý alebo namontovaný.

Pre tých čo si chcú závlahu zmontovať sami, montáž je tá jednoduchšia časť a dokáže ju zvládnuť primerne zdatný kutil (zložitejšie je ale nastaviť a naprogramovať ovládaciu jednotku). Ale z návrhom si nechajte poradiť nejakým odborníkom. Realizačná firma Vám asi neporadí len tak zadarmo, ale sú špecializované kamenné obchody, v ktorých vám určite s radosťou pomôžu z návrhom závlahy aj čerpadla. Ivan.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz