Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na eBay koupíte štelovatelné trysky (10 kusů za16 Kč, ve větším množství ještě levněji). Stejně tak hadičky (50 Kč za 10 m) a T-spojky (20 Kč za 10 kusů). Já měl takto vytvořeno po záhonech 5 větví, každou po 20 tryskách, a i při použití slabého tlaku vody (1 - 2 bary) se trysky daly postupně seštelovat tak, aby ze všech 20 tekla voda slabým čůrkem. Takže pokud je připojíte k normálnímu silnému zdroji vody, nevidím v tom problém. Uděláte po záhoně hada nebo několik hadů a nastavíte trysky tak, aby z nich slabě tekla voda.

Používal jsem to u rajčat, dýní a okurek, ale nakonec od toho upustil, protože mě nebavilo každé jaro roztahovat a na podsim sklízet tyto hady. wink Měl jsem k tomu ještě 5 jednoduchých elektroventilů, do kterých jsem napojil jednotlivé větve, naprogramoval si nějaké staré PLC, které tyto ventily otevíralo 3x denně a postupně je střídalo, aby voda šla vždy jen do jedné větve.

Nyní už sázím rajčata cca 0.5 m hluboko, dýně mulčuji trávou, takže vše vydrží v podstatě bez zalévání, nebo jen s drobnou občasnou dopomocí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika