Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

chci se s Vámi poradit.Mám novostavbu a známý mi vyvrtal studnu o průměru 200mm do hloubky 10m.Vydatnost je velice slušná cca 12tis. litrů za den.

Jedná se o vrt v údolí dvou polí, voda asi nebude vhodná na pití..nevím, ještě jsem rozbor nedělal, ale jako užitková voda si myslím bude ok.

Ale zásadní problém který řeším je, že nevím jaký systém čerpání použít.V domě nechi mít žádné čerpací zařízení, to bude ve skruži které osadím okolo vrtu kvůli hluku od čerpacího zařízení.Takže je otázkou zda použít vodárnu, což je mi nejbližší, protože ji znám z chalupy.Nádobu 50litrů a více asi nerezovou vzhledem k životnosti.

Dále je na výběr automat..nevím jak to přesně funguje, ale je to v podstatě vodárna bez zásobníku (nádoby).Při poklesu tlaku okamžitě začne čerpat..asi.

Pak jsem narazil na nějaké čerpadla AL-KO a Gardena, které je taktéž automatické s tím, že je zabezpečeno proti čerpání na sucho.

U obou variant těch automatů nevím jak to je, když třeba pustím kohoutek na malý průtok, třeba závlaha nebo napouštění bazénu.To pořád spíná nebo jede trvale... s menším výkonem???

Určitě bych chtěl řešit hlídání hladiny vody..z důvodu toho abych se nemusel strachovat při např. napouštění bazénu v létě.

Plovákový spínač není možné realizovat (200mm),kromě plováku který by jezdil nahoru dolů nebo sondy.

Co mi tedy poradíte případně vysvětlíte nebo objasníte mé otázky.

Peníze nazbyt nemám, ale zase nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat levné věci několikrát zasebou.

Děkuji s pozdravem David

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika