Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chcete toho trochu moc. Píšete "výška zásobníku", vzhledem k tomu, že je pod zemí se jedná o hloubku?

1. Nedůležitější parametr je "sací výška". Teoretická 8 m. Vy máte 2 (snad) plus nějaké ztráty v sacím potrubí, odhadem 1 m výšky, tedy 3 m sací výšky celkem. To zvládne jakékoliv samonasávací čerpadlo, co jich všude je. Nevýhoda je sací potrubí, netěsnost a ztráty na sání dramaticky snižují výkon čerpadla. To neplatí pro ponorná čerpadla.

2. Další parametr je "výtlačná výška" Ta určí, jak vysoko je schopno čerpadlo vodu dodat. U Vás není opět nějak kritická. Tedy vyhoví s rezervou na postřik běžná rotační dvoustupňová, nebo ponorná čerpadla.

Dále je třeba určit, zda Vám bude stačit jen čerpadlo, nebo zda budete pořebovat spíše domácí vodárnu. Čerpadlo se pustí a voda teče. Zastaví a neteče. Kmitáte stále mezi vypínačem a kohoutkem. Vodárna má větší či menší zásobník, kam se voda natlakuje a tlakový spínač čerpadlo vypne. Typicky, zapnete vodárnu, ona natlakuje nádrž a vypne. Dál si jí nevšímáte, při odběru vody se automaticky čerpadlo zapíná podle potřeby. V rozvodu zůstává trvale tlak, tedy přijdete ke kohoutku, voda teče, nemusíte k vypínači.

Pokud jde o konkrétní typ, nemám tušení ani zbla. Sám používám ponorné čerpadlo s jednoduchým tlakovým spínačem a vzdušníkem z kusu hadice.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika