Dobrý den všem,
chtěl bych zahájit diskusi na téma kysaného zelí a jeho vlivu na dnu. Nedávno jsem se dočetl o možných přínosech i rizicích spojených s konzumací kysaného zelí pro lidi trpící touto nemocí a rád bych se dozvěděl více názorů a zkušeností.
Konkrétně by mě zajímalo, zda může být překvašené zelí škodlivé pro můj zdravotní stav nebo zda existuje riziko, že by mohlo "expirát", tedy ztratit své pozitivní účinky nebo dokonce způsobit zdravotní komplikace.
V jednom článku na becher marketu jsem se dočetl, že kysané zelí obsahuje určité látky, které mohou ovlivnit hladinu kyseliny močové v těle, což je klíčové pro lidi s dnou.
Máte někdo osobní zkušenosti s konzumací překvašeného kysaného zelí, když trpíte dnou? Můžete mi prosím sdělit, jaké to mělo na vás dopady? Byl bych také vděčný za jakékoli odborné informace nebo studie, které by mohly osvětlit tuto problematiku.
Děkuji vám všem předem za vaše příspěvky a rady. Těším se na vaše odpovědi.