Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ten želírovací cukr bych tam nedával. Je zbytečně drahý a při 180o se Vám želatina nejspíš znehodnotí. Povidla, na rozdíl od džemů a marmelád,  nejsou tuhá díky pektinům či želatině, nýbrž odpařením vody a zhoustnutím. Proto taky zůstanou hustá i zatepla a nevytečou z buchet při pečení, což u jiných zavařenin hrozí.
    Povidla jsem vyráběl pouze jednodruhová - ze švestek, hrušek, jablek. Hospodyně, které z nich vařily a pekly, je nechtěly předem kořenit, ochutily si je samy až při přípravě knedlí, či koláčů.
   Co mě překvapilo, byla povidla z jablek. Zatímco hrušková jsou typicky odlišná - svou chutí, vůní i hnědou barvou, ta jablková byla od švestkových prakticky k nerozeznání! Už roky jsem je nedělal, švestky jsou přeci jen švestky, ale dodnes nad tím kroutím hlavou. Z tohoto pohledu si neumím představit, jakým způsobem ovlivní chuť povidel přídavek bezinek, borůvek, ostružin, aj., nebo jde jen o výsledek kombinace hřebíčku, skořice, kardamonu, zázvoru. Je ovšem fakt, že povidla obvykle vařím ne 2, nýbrž 9 a více hodin, takže produkt se může lišit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika