Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Když je ta okurková sezóna, probrat mrmelády se hodí. MV má jistě v mnohém pravdu. Já (u nás) vaříme starým postupem s odparem rybízy a angrešt. Rybízovou aromatizujeme malinami a stačí to. Sladím víceméně podle chuti, kilo na kilo je maximální horní hranice spíš vyjímečně. Obvykle jsou trvanlivé, děláme množství na rok spotřeby. Uložené ve tmě a chladu se nekazí. Mají výhodu, že přece jen odparem je tam víc ovocného podílu, není to jen ten obarvený rosol a absence jakékoliv chemie je snad taky přínos. Ve většině ovoce je vody hodně a myslím, že je vhodné se části zbavit. Ostatní ovoce děláme do marmelád jen příležitostně. Tam pak pektinové přípravky používám v jakési kombinované technice, napřed krátce odpařit a pak dokončit. Nemáme velkou spotřebu, ostatně tyhle sladké pomazánky taky obecně nejsou žádná dieta.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika