Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chtěl bych se zeptat těch co používají Gelfix 3 1. Co je výsledným produktem po 6 minutách vaření? Povidlí, marmeláda, džem nebo jen ovocný rosol?

Trefil jste hřebík na hlavičku, pane Vladimíre. Nejde jen o Gelfix 3:1, ale o všechny želírovací přípravky, protože se všemi se marmeláda vaří jen 5 minut.
    Jak tomu budeme říkat, je dočista jedno. Povidlí v žádném případě, nejblíž pravdě je ten ovocný rosol. V mládí - až do poloviny 90. let jsme vařili marmeládu tak, že z kila ovocného protlaku bylo tak půl kila marmelády a to se tam ještě dával cukr. Když jste ji dali do buchet, natřeli na linecká kolečka, zůstala stejná, vydržela věčně. Marmelády s Gelfixem jsou geniální ve dvou směrech.
1. Máte ji za 10 minut hotovou, bez rizika připálení hrnce, bez dlouhého míchání. Zavařenina má krásnou barvu jako ovoce, stejně tak voní, nehnědne.
2. Z kila ovoce a půl kila cukru (2:1) máte kilo a půl zavařeniny. Zejména u dražšího ovoce (maliny, borůvky, brusinky) je to úžasný výsledek. 
   A tak jsme všichni přestali vařit klasické džemy a marmelády a vrhli se na ty gelfixové rychlovkové šmakulády. Ovšem jediné, co se s nimi dá dělat je namazat je na chleba, na palačinku, přidat do zmrzliny. To není tak málo, takže se to vyplatí. Když však takovou marmeládou naplníte těsto na buchty, při pečení vyteče. Když s ní natřete vánoční cukroví, vpije se do pečiva. Tím, že marmelády je nakonec víc než původní suroviny, ovocná chuť není skoncentrovaná jako dřív, nýbrž spíš rozředěná. 
    Před 25 lety jsem uměl uvařit marmeládu z jakéhokoli ovoce, bez přidaného pektinu, pro diabetiky dokonce i bez cukru. Pouhým rychlým odparem v tenoučké vrstvě. Chce to mít širokou teflonovou pánev a vařit po jedné naběračce - za pár vteřin na horké pánvi ovocný protlak zhoustne a nestihne ztratit ovocnou vůni a barvu. Chce to čas, dá to práci, nakonec i s úklidem kuchyně.
   Dnešní doba si ale žádá Gelfix.frown

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika