Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jestli jste marmeládu vůbec nesterilovala, jenom horkou nalila do sklenic a uzavřela, tak se nedivím. V návodech se sice píše:  nalít do horkých vypařených sklenic a rychle zavřít - že to stačí.  Podle mě nestačí. Než naplníte poslední skleničku, marmeláda už není vařící a spoléhat, že jsme umyli nádobí do sterilního stavu, nelze. U zavařeniny bez cukru tuplem.
    Určitě je lepší (ne-li nutné) zavařeninu bez cukru sterilovat. Přesně tak jako maso, to ale nutné není. Kyseliny v ovoci zaručí, že i teplota nižší než var (např. 80 - 85st) ke sterilaci stačí. Maso by se zkazilo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika