zahraniční zásilkové služby

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.16 (?)
1.12.2008 15:48

Vracím se k úplně prvnímu dotazu:

- od poloviny 90. let nakupuji (převážně ve Státech, Kanadě, UK a v Německu) převážně speciální ruční nářadí, ale taky knihy, časopisy audionahrávky...(při letním kurzu dolaru se vyplatilo v USA nakupovat třeba i značkové zahradnické nůžky)
Jak již bylo uvedeno, základem je dobrá mezinárodní platební karta - když říkám dobrá, musí umožňovat platbu přes internet (popř. MO/TO) a nemělo by to být super nevýhodné - např. ČSOB nebo mMank si ke kurzu přiráží poměrně vysoké provize...

Paypal již je nadstavba a potřebuju ho výhradně pro eBay (což ale v přincipu není zásilková služba) - za ty roky se mi stalo snad jednou, že si obchod (malé americké vydavatelství) vyžádal platbu přes PayPal. Ostatně tato služba tady (pro Čechy) není až tak dlouho a před nějakými 3 lety jsem za zboží vydražené na ebay platil prostřednictvím WesternUnion, popřípadě cash v obálce...

Co se týče cenové politiky, moje dlouholetá zkušenost je taková, že nástroj, který stojí za oceánem řekněme 50 dolarů, stojí v Evropě taky 50, ale euro nebo britských liber, a pokud se najde nějaký "lidumil", který zboží prodává v ČR (znám takové co tady prodávají z katalogu Dr. Rudolfa Dicka), tak si samozřejmě k evropské ceně ještě přirazí vlastní marži. U větších dovozů zpoza oceánu je třeba k ceně připočítat ještě clo+DPH (něco přes 22%).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 1.12.2008 15:30

V tom je ale kouzelná právě karta ebanky - provedete platbu, můžete stanovit i limit a po té ji zamknete..

99,9% podvodů s kartami se neděje při platbě, ale s časovým odstupem pomocí citlivých dat, pokud je ale karta "zamknutá", mají podvodníci smůlu..

ještě poznámka k shipito - navštivte určitě jejich stránky, pay pal neřeší problém drahé dosílky z USA, shipito ano, a to velmi elegantně a za velmi rozumné peníze. V jednom z režimů nabízí tzv. "Asistovaný prodej" - tj. Shipito za Vás koupí zboží a odebere v USA za bezplatné zaslání, následně Vám zašle zboží domů. Zboží je zkontrolováno, zda je bezvadné, případně vhodněji zabaleno pro cestu přes oceán. Tato služba nabízí ale i jen prosté doslání do ČR s  a nebo bez možnosti přebalení a kontroly.

PS. debetní karta umožňuje platby i pod standardní zůstatek konta, je li na něm nastaveno debetní rozmezí - tj. částka, kterou můžete čerpat "pod", nevýhodou proti kreditní je fakt, že jakmile se dostanete do tohoto  prostoru, jste okamžitě úročen, na rozdíl od karet kreditních , jež umožňují klientovi pracovat s bezúročným obdobím..

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.16 (?), 1.12.2008 15:48

Vracím se k úplně prvnímu dotazu:

- od poloviny 90. let nakupuji (převážně ve Státech, Kanadě, UK a v Německu) převážně speciální ruční nářadí, ale taky knihy, časopisy audionahrávky...(při letním kurzu dolaru se vyplatilo v USA nakupovat třeba i značkové zahradnické nůžky)
Jak již bylo uvedeno, základem je dobrá mezinárodní platební karta - když říkám dobrá, musí umožňovat platbu přes internet (popř. MO/TO) a nemělo by to být super nevýhodné - např. ČSOB nebo mMank si ke kurzu přiráží poměrně vysoké provize...

Paypal již je nadstavba a potřebuju ho výhradně pro eBay (což ale v přincipu není zásilková služba) - za ty roky se mi stalo snad jednou, že si obchod (malé americké vydavatelství) vyžádal platbu přes PayPal. Ostatně tato služba tady (pro Čechy) není až tak dlouho a před nějakými 3 lety jsem za zboží vydražené na ebay platil prostřednictvím WesternUnion, popřípadě cash v obálce...

Co se týče cenové politiky, moje dlouholetá zkušenost je taková, že nástroj, který stojí za oceánem řekněme 50 dolarů, stojí v Evropě taky 50, ale euro nebo britských liber, a pokud se najde nějaký "lidumil", který zboží prodává v ČR (znám takové co tady prodávají z katalogu Dr. Rudolfa Dicka), tak si samozřejmě k evropské ceně ještě přirazí vlastní marži. U větších dovozů zpoza oceánu je třeba k ceně připočítat ještě clo+DPH (něco přes 22%).

host - 234.140 (?), 1.12.2008 16:07

Mozno iba male, a z hladiska vyznamu nepodstatne upresnenie ku poznamke P.S.  od Chemický Alí - (750), 1.12.2008 15:30 :

Toto "... debetní rozmezí - tj. částka, kterou můžete čerpat "pod"... " sa zvykne nazyvat tiez aj kontokorentne precerpanie, alebo hovorovo "kontokorent", ako som BTW tiez zmienil v popise debetnej karty  "... pricom peniaze vzdy cerpaju iba z disponibilnej sumy na ucte, ku ktoremu su vydane (samozrejme vcitane kontokorentu)"    Precerpanie ovsem nemusi byt povolene ku kazdemu uctu (napr. neplaticom a pod.)  :o|     ___pooh.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.16 (?), 1.12.2008 16:15

malá poznámka k příspěvku p.  Alího  29/11/08 18:49:

možnost relativně rychle měnit limity na kartě, popř. zcela zakázat/obnovit různé typy plateb už poměrně dlouho nabízí kdekdo ke standardním platebním kartám, těžkopádnou Spořitelnu nevyjímaje. Virtuální karta mi z tohoto pohledu přijde jako zbytečnost.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 3.12.2008 10:33

To je otázka názoru, pokud svoji standardní kreditní kartu používáte denně, je stále v režimu "OPEN", pak ale podvodník, který získal Vaše identifikační údaje Vám může nadělat i po relativně malých částkách do konta rychle slušnou díru...

Virtuální karta má jedno kouzlo - je naproto oddělená od Vašeho ostatního platebního styku, je zamčená, pokud s ní právě neplatíte přes web. A je levná.

Jinak máte pravdu, že ostatní banky nabízejí podobné služby. E banka je zajímavá nejvyšším stupněm zabezpečení, je čistě Hardwarové, přístupové kódy nejsou generovány software, ale jsou pevně definovány a spotřebovávají se. (jinak nejsem fanatický klient E banky, tj. reifky, jsem i klientem dalších bank) E banka bývala velmi pružná a nabízela nejen pružnost,. ale i maximální bezpečnost, na rozdíl od spořky, či KB, jejichž internetové produkty jsou těžkopádné, zranitelné a nonfriendly.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 4.19 (?), 3.12.2008 21:45

Když jsem si před asi 14 lety kupoval své první knihy na Amazonu, žádnou mezinárodní kartu jsem neměl a peníze jsem posílal srandovní poukázkou Č. pošty - peníze šly do Seattlu snad 6 týdnů a stálo to tehdá (nehorázných) 50 nebo 80 Kč.
Platební karta pak byla obrovský pokrok, i když (tenkrát) neměla to zabezpečení, co je dnes. V obchodech, ve kterých se pohybuji, jsem nikdy neřešil, že by mně okradli - ostatně tu malou částku, o které mě jednou připravili (stalo se mi   při koupi levné letenky), jsem snadno vyreklamoval u své banky...
Škoda že se tato diskuze ubírá právě tímto směrem - nevím, zdali původní tazatel očekával reakce toliko k platebním kartám...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz