Starkl - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 114.37 (?) 
9.1.2012 14:29

ty obrázky jsou samozřejmě upravené a nesmyslné, realitě nebudou odpovídat. Často spojeno několik rostlin dohromady, zřejmý nepoměr mezi velikostí a množstvím květů ve srovnání s celou rostlinou atd. Ale vždy mi od nich přišlo vše ve vzorném, životaschopném stavu. Také vhodné pro toho, kdo nechce moc široký sortiment a vybere si v jednom katalogu, ušetří za poštovné

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 160.145 (?), 10.1.2012 20:30

Mě přišel katalog od Starkla včera, ráda se v něm "kochám", ale je fakt, že je vše přebarvené a takřka u všech fotek je to fotomontáž-hlavně množství, velikost a barva květů a plodů... Já jsem od Starkla nikdy nic neobjednávala, vždy jsem si tam zajela osobně, nemám to daleko. Alespoň jsem si mohla vybrat. I když v loni jsem si tam koupila 2 durmany- žlutý a růžový, oba měly být plnokvěté, tzv. květ "double"- stejné, jaké propagují v novém katalogu. Durmany vyrostly krásné, barva odpovídala, ale květy byly obyčejné, jednoduché, což mě naštvalo. Jinak jsem si v loni také koupila plnokvěté milionky (stejné, jaké nabízejí letos). Ze začátku se mi moc nelíbily, ale pak se rozrostly, udělaly obrovské a husté převisy. Květy byly maličké, podobaly se malým růžičkám, ale bylo jich opravdu moc, vypadalo to úžasně. Koupila jsem si tam i jiné květiny a všechno pěkně rostlo. Asi je lepší si vybrat osobně, ale je to tam mírně předražené, myslím, že se v obyčejném zahradnictví dá koupit levněji, ale já mám Starkla nejblíž...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 194.226 (?), 11.1.2012 3:45

Dobrý den, s durmanem jsem dopadl stejně. Přiložená cedulka sice hlásala double, ale květy byly jednoduché. Já to spíše přičítal tomu, že mi to poslali jako náhradu za již vyprodané zásoby.

Jinak co se obecně týká letniček, trvalek a cibulovin, tak s tím jsem nikdy neměl problém, vesměs se rychle a snadno ujalo vše. Loni nakoupené kiwi zdárně roste na balkóně a docela mile mě překvapily i sazenice vinné révy. Sice jsem u termínu podzimní dodávky začínal pomalu skřípat zuby, ale ujalo se nakonec vše, narozdíl třebas od marketových kontejnerovaných sazenic. U stromků už jsem moc nejásal. Před pár lety jsem si od nich pořídil pár slivoní a dodnes to poporostlo jen o kousek. Stromky byly z důvodu úspory místa docela nešetrně sestříhány. Podobně jsem to měl i se stromkovým angreštem (něco uschlo - chyba na podnoži), takže stromy jsem z objednávek raději vyloučil. Naopak keře jako takové můžu jen pochválit.

S cenami je to různé, něco je vysloveně předražené, ale něco ve výsledku vyjde levněji (rozdíl je i mezi jarními a podzimními cenami). Nemá tedy smysl kolikrát s nákupem pospíchat. Nesporná výhoda je v tom nákupu na jednom místě a za jedno poštovné. Co se prostě nedá sehnat v okolí, to bych beztak musel nakupovat po internetu a tam zas hrozí již dříve v jiném příspěvku zmiňované násobné poštovné + další prověřovaní nových obchodníků. Osobně bych se po předchozích zkušenostech vyhnul jen nákupu stromků. Petr L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 152.25 (?), 11.1.2012 15:09

Tak taky podle katalogu vybírám, kontrolně hledám i jinde a kupodivu - třeba stromy nebo keře vycházejí ještě i levněji.

Předražené mi přijdou balkonovky. Ty asi nakoupím v zahradnictví. Ale vybraný keř nikde jinde v nabídce nemají...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.88 (?), 24.1.2012 20:11

Treba ted ma Starkl jako novinku planiku..  Nazvana je Jahodovy strom a clovek by se az divil, ze to vsichni nepestuji, kdyz je to tak skvely strom plodici jahody.

O tom, ze se to v podstate neda jist ani slovo..  To uz neni marketingova nadsazka, to uz mi prijde jako umyslna nepravda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 220.182 (?), 24.1.2012 22:01

Ono záleží jak kde, jak co, jak to je kvalitně zakořeněné, kde to bylo pěstované (dovoz z Něm. nebo Niz. není ideální)... Také jsem u něj dřív objednávala, ale teď už ne, "chodím" jinam. U Starkla mi vadí, že si rostliny komerčně přejmenovává (z muchovníku udělá horskou hrušeň ap.). Navíc mnohé rostliny uváděné jako venkovní u nás prakticky nepřezimují (jen v nejteplejších oblastech), chybí upozornění na ochranu. To nepovažuji za solidní.   

Který keř hledáte?                                                                  Lída           

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 64.137 (?), 26.3.2012 13:39

Dobrý den, u St. jsem několik rostlin koupila. Žádný zázrak to není a některé jsem pak našla v nedalekém zahradnictví a jak už tu někdo psal, vůbec to nebyla novinka. Nemrznoucí banánovník nám po důkladném zakrytí na zimu patrně vyhnil, beztrnnou ostružinu jsem kupovala dokonce dvakrát a ani jeden pokus nevyšel - rostliny uschly. Naproti tomu malino ostružině se daří dobře. Objednávka růží se jim nějak popletla, chtěla jsem jednobarevné, šlechtěné. Dostala jsem čajovou - kupa malých květů podobných šípku a druhou žíhanou. Z goji udělat stromek na kmínku je asi umění pro zkušené. Mě to neustále bujelo kolem, teď je z toho plazivý keř a koncem léta nakvete a má několik málo plodů. Navíc je Goji levněji dostupná v zahradnictvích.  Už mě to ani nebavilo reklamovat, stejně Vám jen pošlou poukaz na další nákup. Stáleplodící jahody se ujaly. Nákup u St. je asi jako sázka do loterie. Navíc čekáte až Vám zkompletují celou objednávku a tak se mi zdálo, že některé věci zasílají pozdě na vysazení a tak dokola.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Abibi - (11) - 224.28 (?), 30.3.2012 10:35

Dobrý den, mám podobné zkušenosti z nákupu rostlin u St., některé se ujaly - např.vavřín, jahody... ale stromkový hořec už mám pár let, no nikdy z něj stromkový neudělám. Dostala jsem doslova malý pahýl asi 15 cm veliký a ten základ na kmínek tam jaksi žádný nebyl, bylo to rozvětvený koště :-), no co... Z odřezků jsem úspěšně vypěstovala několik rostlinek a kvetou, jen nejsou stromkové...

zdravím všechny A.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 7.180 (?), 22.4.2012 23:04

Každý internetový obchod, který jsem použila, byl stejný, což si myslím, že posílat zásilkovou službou květiny není moc dobrý napad, a proto do každého zahradnictví si zajedeme raději osobně, tudíž i ke Starklovi, neboť si můžeme vybrat zboží sami. Zahradu máme vybavenou z 60% od Starkla a vše nádherně roste, mají tam hodně kvalitní zboží. Po roce od vysazení jsou rostliny nádherně silné. Prodavačky jsou velmi příjemné a poradí. Jsme naprosto spokojeni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika