Vyrovnání trávníku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 41.38 (?) 
24.8.2016 13:38

Ještě jedna má praktická poznámka, z vlastní zkušenosti doporučuji před sečením projít trávník, mít jej opravdu bez kamínků, když se totiž jeden takový dostane mezi vřeteno a spodní nůž tak je o zábavu postaráno. Nové seřízení, zabroušení otřepu atd. Pokud dojde k vyhnutí nože tak vznikne velice špatně řešitelná situace.

Broušení jsem zde již popisoval, těch míst kde na to mají spec. zařízení je jak šafránu, pár se jich dá najít na webu, reálně je jich o něco více, ale pořád je to nic. Osobně rešitelné jen pro malý okruh lidí. Dá se to poslat, což znamená rozebrat a poté složit sekačku, opět jen pro někoho.

Já brusnou pastou docela dobře naborusím spodní nůž, tam jsem velice spokojen. Vřeteno jde hůře, ale pokud se to dělá pravidelně tak výsledek není špatný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
adamsk - (8) - 4.120 (?), 5.9.2016 9:26
Ja mam najvyssi model Fiskars a ked zacne zle kosit ("dělá manšestr"), tak treba trochu pritiahnut noze pretoze ich uz nestriha ale zacne vytrhavat a ostavaju v nej. Tato kosacka ma retazovy prevod a toci aj velky bubon (az pre 10 cm kosenie) asi rychlejsie nez tie klasicke mensie vretenove kosacky. Je dost vykonna, ale aj tazka a odporucil by som ju hlavne na rovnu plochu. S rotacnou sa ten vykon samozrejme neda porovnavat a tlacenie v porovnani s plastovou elektrickou je narocnejsie (hlavne na zhustnutom travniku), ale to uz si kazdy musi zvazit co potrebuje a co chce. U tejto pre mna zavazila najma sebestacnost (ticho je velke plus), pozoruhodny vykon kosenia a setrnost k novemu travniku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika