Trávník po roztání sněhu - poraďte
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 62.39 (?), 25.2.2010 14:27, zobrazeno: 20357x
Dobrý den,
teď když roztál sníh, se nám na loňském trávníku udělala taková bílá plíseň. Trávník je poměrně dost takto skrvnitý různými koly o průměru cca 40 cm. Nevíte někdo co to může být a co s tím na jaře? je to takový souvislý plísňový povlak, tráva pod ním ale vypadá "živě".
Děkuji Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 25.2.2010 14:47
Pravděpodobně plíseň sněžná, což je dost prevít. Ale je na to přípravek Heritage, tak do toho. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.38 (?), 25.2.2010 17:57
Co to je za přípravek? nokde jsem to nenašla.Nic jineho nepomáhá?Díky Pavla
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 25.2.2010 20:10
Je to poměrně nová věc, ale zadal jsem to na webu a bez problémů. Teda, zadal jsem plíseň sněžná. Přípravek je k dostání. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.94 (?), 25.2.2010 21:07
Mám ten stejný problém, trávník vypadá šíleně, minulý rok na jaře byl sázený, hnojený, vertikutace byla provedena, i podzimi hnojivo.. a výsledek šílený.
Ten heritage můžu použít hned ted a nebo až na jaře?? a mám před tím vyhrbat ten hnsu z té trávy??
Ještě jsem vyčetla, že je možné trávník vyhrabat a použít ledek, v případě velké plísně ten heritage. Doufám, že jej zítra seženu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.197 (?), 25.2.2010 21:49
Nechci vám kazit nadšení, ale Heritage je preventivní záležitost, teď už je pozdě. Ale jestli vám to udělá radost, tak já jsem v prosinci Heritage použil a trávník vypadá také hrozně. Není sice napaden plísní sněžnou, ale nějakou hnědou houbou.
Podle mne teď pomůže jen vyhrabat a pohnojit. Osobně na to půjdu hnojivem Entec 26, ledku se bojím, že by to mohl popálit.
Trávě zdar!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.11 (?), 26.2.2010 10:31
Vážení,
včera, díky velkému teplu, se nám objevila od prosince tráva zpod sněhu, bílé chuchvalce (zřejmě plíseň sněžná) jsou jen místy, nicméně vadí mi to, nechci mít flekatý trávník. Jestliže někdo přijdete na způsob, jak to odstranit, ne prevenci. Zelenka.Michael@seznam.cz
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
limetka - (38) - 182.109 (?), 26.2.2010 11:59
Vůbec nezoufejte, je to běžné, míváme to na trávníku každý rok, většinou stačí jen, hned jak to podmínky dovolí, trávník důkladně vyhrabat a sluníčko a čerstvý vzduch udělají své a není třeba chemizovat. Je otázka, zda to letos bude po těch hromadách a dlouhé době, kdy tam sníh ležel, stačit...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |