Poradí někdo začátečníkovi?

host - 166.38 (?)
9.4.2011 19:43

Dobrý den, zrovna teď řešíme stejný problém s trávníkem, jako vy. Dnes jsem podle instrukcí zahradníka trávník poprvé posekala a nyní čekáme na vertikulaci a dosetí, které nám zahradník doporučil. Máme zahradu (trávník) trochu menší, než píšete vy, cca 260 m2 a peněz na vyhazování také moc nemáme, ale toto bude asi nejlevnější a nejrychlejší varianta. Bylo nám řečeno že i s dosetím se vejdeme do 1 000 Kč. Až se trávník zvedne, tak si pohraji s tím, abych nožem vyrýpala to, co tam mít nechci. Jinak mech jsem po zimě úspěšně zlikvidovala vápencem dolomitým, ktarý koupíte v OBI, je to kyblík 10 kg a stojí 105 Kč. Naše zahrada schramstla 2 kýble jako nic, ale mech zrezl a je fuč.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 246.115 (?), 10.5.2009 7:27, zobrazeno: 5375x

Dobrý den,

minulý rok jsme koupili dům se zahradou, trávu jsme pouze sekali, nechali jsme v ní růst, co se objevilo - sedmikrásky, pampelišky¨. Po zimě je plný mechu a objevují se i holá místa. Mech jsme vyhrabali ale očividně to nestačí. Máme 2 děti a pejska, kteří po zahradě běhají. Prosím poradíte, jak co nejlevněji trávník oživit? plocha je cca 350m. Pomůže kropení?

Děkuji Petra

step anka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (74) - 166.33 (?), 10.5.2009 8:05

Na mech použijte zelenou skalici, holá místa dosijte (možná to dělá váš pes, že tam chodí čůrat).

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 10.5.2009 10:49

Je třeba odstranit příčinu, proč mech v trávníku roste. Chudá půda, jílovitá, vyčerpaná, nevzdušná, málo světla, příliš vlhkosti...
   Samo kropení nepomůže, i aplikace chemie (zelená skalice, Antimech, vápno, aj) má jen dočasný účinek. Chce to dost světla, vzdušnou půdu, dobrou výživu, písek a sekat.

host - 96.38 (?), 10.5.2009 10:59
Nevim jak se zbavit mechu, ale vim jak tomu predejit. Travu sekam mulcovacim nozem a nesbiram. Zato sousedi po obou stranach, kteri travu sbiraji, maji plnou zahradu mechu. Je zajimave pozorovat dve zahrady s ridkou travou a mechem a mezi nimi moje zahrada s hustym zelenym kobercem. R.

host - 166.38 (?), 9.4.2011 19:43

Dobrý den, zrovna teď řešíme stejný problém s trávníkem, jako vy. Dnes jsem podle instrukcí zahradníka trávník poprvé posekala a nyní čekáme na vertikulaci a dosetí, které nám zahradník doporučil. Máme zahradu (trávník) trochu menší, než píšete vy, cca 260 m2 a peněz na vyhazování také moc nemáme, ale toto bude asi nejlevnější a nejrychlejší varianta. Bylo nám řečeno že i s dosetím se vejdeme do 1 000 Kč. Až se trávník zvedne, tak si pohraji s tím, abych nožem vyrýpala to, co tam mít nechci. Jinak mech jsem po zimě úspěšně zlikvidovala vápencem dolomitým, ktarý koupíte v OBI, je to kyblík 10 kg a stojí 105 Kč. Naše zahrada schramstla 2 kýble jako nic, ale mech zrezl a je fuč.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz