Poradí někdo začátečníkovi?
|
|
 |
 |
host - 166.38 (?) 9.4.2011 19:43
Dobrý den, zrovna teď řešíme stejný problém s trávníkem, jako vy. Dnes jsem podle instrukcí zahradníka trávník poprvé posekala a nyní čekáme na vertikulaci a dosetí, které nám zahradník doporučil. Máme zahradu (trávník) trochu menší, než píšete vy, cca 260 m2 a peněz na vyhazování také moc nemáme, ale toto bude asi nejlevnější a nejrychlejší varianta. Bylo nám řečeno že i s dosetím se vejdeme do 1 000 Kč. Až se trávník zvedne, tak si pohraji s tím, abych nožem vyrýpala to, co tam mít nechci. Jinak mech jsem po zimě úspěšně zlikvidovala vápencem dolomitým, ktarý koupíte v OBI, je to kyblík 10 kg a stojí 105 Kč. Naše zahrada schramstla 2 kýble jako nic, ale mech zrezl a je fuč.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 246.115 (?), 10.5.2009 7:27, zobrazeno: 5375x
Dobrý den,
minulý rok jsme koupili dům se zahradou, trávu jsme pouze sekali, nechali jsme v ní růst, co se objevilo - sedmikrásky, pampelišky¨. Po zimě je plný mechu a objevují se i holá místa. Mech jsme vyhrabali ale očividně to nestačí. Máme 2 děti a pejska, kteří po zahradě běhají. Prosím poradíte, jak co nejlevněji trávník oživit? plocha je cca 350m. Pomůže kropení?
Děkuji Petra
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 94.12 (?), 10.5.2009 10:49
Je třeba odstranit příčinu, proč mech v trávníku roste. Chudá půda, jílovitá, vyčerpaná, nevzdušná, málo světla, příliš vlhkosti...
Samo kropení nepomůže, i aplikace chemie (zelená skalice, Antimech, vápno, aj) má jen dočasný účinek. Chce to dost světla, vzdušnou půdu, dobrou výživu, písek a sekat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.38 (?), 10.5.2009 10:59
Nevim jak se zbavit mechu, ale vim jak tomu predejit. Travu sekam mulcovacim nozem a nesbiram. Zato sousedi po obou stranach, kteri travu sbiraji, maji plnou zahradu mechu. Je zajimave pozorovat dve zahrady s ridkou travou a mechem a mezi nimi moje zahrada s hustym zelenym kobercem. R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.38 (?), 9.4.2011 19:43
Dobrý den, zrovna teď řešíme stejný problém s trávníkem, jako vy. Dnes jsem podle instrukcí zahradníka trávník poprvé posekala a nyní čekáme na vertikulaci a dosetí, které nám zahradník doporučil. Máme zahradu (trávník) trochu menší, než píšete vy, cca 260 m2 a peněz na vyhazování také moc nemáme, ale toto bude asi nejlevnější a nejrychlejší varianta. Bylo nám řečeno že i s dosetím se vejdeme do 1 000 Kč. Až se trávník zvedne, tak si pohraji s tím, abych nožem vyrýpala to, co tam mít nechci. Jinak mech jsem po zimě úspěšně zlikvidovala vápencem dolomitým, ktarý koupíte v OBI, je to kyblík 10 kg a stojí 105 Kč. Naše zahrada schramstla 2 kýble jako nic, ale mech zrezl a je fuč.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|