Tak se nám na trávníku po odtátí sněhu objevila taky sněžná plíseň.Včera zase napadl sníh nový.Dá se i teď v únoru tráva ošetřit nějakým fungicidem?Samozřejmě až sníh roztaje.Je to na dost velké ploše kde byly závěje.Děkuji Jana.
První sníh roztál a mně se zdá, že mám v trávníku plíseň sněžnou. Kola o průměru 40 až 60 cm, mezi stébly trávy bílá plíseň na některých místech jsou stébla již hnědá.
Stihl jsem udělat jeden postřik před cca 10 dny. Zabratlo to na výbornou, po plísni ani památky. Jelikož s tímto přípravkem nemám zkušenosti - mám udělat ještě jeden postřik teď před zámrzem, anebo raději na jaře?
Tak se nám na trávníku po odtátí sněhu objevila taky sněžná plíseň.Včera zase napadl sníh nový.Dá se i teď v únoru tráva ošetřit nějakým fungicidem?Samozřejmě až sníh roztaje.Je to na dost velké ploše kde byly závěje.Děkuji Jana.
Já bych to neřešil fungicidem, jak rychle ta plíseň přijde, tak rychle odejde. Prevence dle mě spočívá v podzimní vertikulaci, podpořenou podzimním hnojením.
Martin
Fungicid by byl v současné chvíli již zbytečný. Je potřeba stříkat preventivně před zámrazem (1-2krat v intervalu 14 dni). Trávník nechte zregenerovat vlastními silami, popř. na jaře (druha polovina března) je možná vertikutace, popř. vyhrabani, a pohnojení (popř. dosetí).
Já jsem měla plnoplísně sněžné na svém trávníku. Nic jsem s tím nedělala. Plesnivá tráva se později sama regenerovala a já jsem nic nemusela dělat.,,Nechte zapracovat čas'', potvrzuje moje babička. Doporučuji.